Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ



Για να μπορεσουμε να ανατρέψουμε το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης που οδηγεί σε όλα αυτά τα αδιέξοδα την ανθρωπότητα πρέπει να το πολεμήσουμε με τα ίδια του τα όπλα. σκεπτόμενη και ηθική κατανάλωση ,ηθικό τραπεζικό σύστημα (ηθικές τράπεζες) ,ανανεώσιμες πήγες ενέργειας ανακύκλωση,επιχειρηματικότητα με κοινωνική συνείδηση.


1.Καταναλώνουμε προϊόντα μικρών εταιριών με κοινωνική συνείδηση (FAIR-TRADE, βιολογικά,δίκαιο εμπόριο,που έχουν δίκαιες εργασιακές σχέσεις,που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειες και γενικά δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον).Υπάρχουν τέτοιες εταιρίες σε όλο το φάσμα τις κατανάλωσις και όσο εμείς τις ενισχύουμε τόσο πιο πολύ θα ιδρύονται καινούργιες

2.Καταθέτουμε τις οικονομίες μας σε ηθικές τράπεζες (να επιδιώξουμε να γίνει και μια τράπεζα τέτοια στη Ελλάδα) δεν επενδύουμε σε κερδοσκοπικά τραπεζικά προϊόντα που κερδοσκοπούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου (προϊόντα διατροφής,μέταλλα ευρείας καταναλώσεις,νερό,ενέργεια κλπ).

3.Διαρκής και σωστή ενημέρωση για τις θέσεις μας όπου και να βρισκόμαστε και άμα δούνε οτι χάνουν το παιχνίδι οι μεγάλες πολυεθνικές και τράπεζες θα αναγκαστούν να κάνουν στροφή και αυτοί προς αυτό το δρόμο.

4 .Την λύση την έχουμε εμείς οι πολλοί όταν αλλάξουμε συνήθειες τότε θα αλλάξει και ο κόσμος είναι οξύμωρο να διαδηλώνεις για την αδικία την οικονομική κρίση,το τραπεζικό σύστημα,τις εργασιακές σχέσεις κλπ. και να πίνεις coca cola,να καπνίζεις Marlboro, να φοράς ralph lauren και old star,να τρως Mac donald και να έχεις τις οικονομίες σου στην eurobank και μετοχές σε εμπορεύματα.


ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ¨

http://www.bancaetica.com/Default.ep3

http://www.asnbank.nl/

http://www.febea.org/home.php

http://www.fairtrade.org.uk/

http://www.fairtrade.gr/

http://www.thefaircorporation.com/

http://www.altromercato.it/it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου