Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 14 Μαΐου




Με το σύνθημα TRADE FOR PEOPLE, FAIR TRADE YOUR WORLDχιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο, το Σάββατο 14 Μαΐου θα στηρίζουν την Παγκόσμια Ημέρα Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου. Η Παγκόσμια ημέρα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου αφορά στο δίκαιο εμπόριο, αφορά στον κόσμο, αφορά στους παραγωγούς, στους καταναλωτές, στους υποστηρικτές, στους εθελοντές και σε όσους συμμερίζονται τις αξίες και τους στόχους για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας. Το εμπόριο πρέπει να ωφελεί τους πιο αδύναμους. Το εμπόριο μπορεί να δουλέψει για τους ανθρώπους. Το Δίκαιο Εμπόριο είναι μια αποτελεσματική και αποδοτική απάντηση στη φτώχεια, αφού μπορεί να συμβάλλει σε μια δίκαιη και βιώσιμη τοπική και παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Στις 14 Μαΐου του 2011εκατομμύρια μικροί παραγωγοί, χειροτέχνες, αγρότες και μικροκατασκευαστές, παραγωγοί Δίκαιου Εμπορίου, έμποροι και καταναλωτές θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημερα του Δίκαιου Εμπορίου, και εμείς η FAIR TRADE HELLAS θέλοντας να υποστηρίξουμε και να γιορτάσουμε την μέρα αυτή διοργανώνουμε:
- Το καλοκαιρινό μας extreme Bazaar (από τις 10.00 έως τις 18.30) στην Βεΐκου
- Βιωματική εκπαίδευση εθελοντών, καινούριων και παλιών
- Μια fundraising βραδιά στο Cabaret Voltaire με την προβολή ενός μουσικό-ταξιδιοτικού ντοκιμαντέρ για το δίκαιο εμπόριο, μια υποστηριχτική συναυλία του ανερχόμενου μουσικού συγκροτήματος The 7 Frogs και ένα πάρτυ. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να σας έχουμε όλους εκεί, για αυτό ελάτε! Προωθείστε το μήνυμα αυτό στους φίλους σας και φέρτε τους μαζί!
- Μια εκπαιδευτική συνάντηση για παιδιά την Κυριακή από τις 10 έως τις 16.30 στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας γραφίστες από την Άσπρη Μέρα/ Άσπρη Λέξη, τους μουσικούς από τους The 7 Frogs, τους DJ και τους εκπαιδευτές για την εθελοντική τους στήριξη. Επίσης, το Cabaret Voltaire για την προσφορά των χρημάτων που θα εισπραχτούν από τα εισιτήρια για τους σκοπούς της οργάνωσης!

Μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα με το πρόγραμμα εδώ.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

15/01/11

Από την Παρασκευή 15/01 εκπτώσεις έως και 70% σε κάποια αντικείμενα, όπως ΡΟΥΧΑ, ΚΑΛΑΘΙΑ, ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ, ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ, ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΝΑ ΒΑΖΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ. Οι εκπτώσεις μας δεν έχουν επιπτώσεις στους παραγωγούς. Η μειωμένη τιμή επιβαρύνει αποκλειστικά την οργάνωση και καθόλου τη δίκαια αρχική τιμή, που δόθηκε στους παραγωγούς. Όσοι δε ζουν στην Αθήνα μπορεί να εξυπηρετηθούν, όπως πάντα, μέσω τηλεφώνου και e-mail στο shop@fairtrade.gr. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει μια λίστα με φωτογραφίες προϊόντων και τιμών... εν αναμονή του e-shop, για το οποίο δουλεύουμε εντατικά και εθελοντικά.

ΔIAΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΑΛΛΑΗ ΤΙΜΩΝ

15/01/11

Απογραφή έγινε, οι εκπτώσεις άρχισαν και ήρθε και η παραγγελία με τα αγαπημένα προϊόντα μας!

Σε σχέση με αυτό θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς κάποιες τιμές θα αλλάξουν, κυρίως στους καφέδες και στη ζάχαρη. Εκτός από την αλλαγή του ΦΠΑ που έγινε στην Ελλάδα, σε παγκόσμιο επίπεδο οι τιμές του καφέ στην αγορά έχουν αυξηθεί κατά περίπου 18-20%. Αυτό είχε να γίνει από το 1990 και οφείλεται σε ένα συνδυασμό μείωσης των ποιοτικών προϊόντων στην αγορά λόγω κλιματικών καταστροφών, παλαίωσης των φυτών και οικονομικού τυχοδιωκτισμού για τις πρώτες ύλες, με αποτέλεσμα τη γρήγορη και απρόβλεπτη τιμή ενός προϊόντος στην αγορά. Προφανώς στις μακροχρόνιες σχέσεις μας με τους παραγωγούς του δικτύου του δίκαιου εμπορίου δεν μπορεί να αγνοηθεί η δραστική αλλαγή στην πολιτική τιμών του καφέ (και της μαύρης ζάχαρης). Τον Δεκέμβριο έγιναν διαπραγματεύσεις με τους παραγωγούς του δικτύου CTM-altromercato και καταλήξαμε να μοιραστεί η αύξηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων:

- Οι παραγωγοί όρισαν την τιμή που τους επιτρέπει να επιβιώσουν σεβόμενοι όλα τα εργασιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
- Οι προμηθευτές και οι πωλητές μοιράζονται το ένα κομμάτι της επιβάρυνσης.
- Η τελική τιμή στο ράφι αυξάνεται όσο λιγότερο γίνεται για να μη βλάπτεται κανείς στον κύκλο πώλησης του προϊόντος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

15/01/11

Η Fair Trade Hellas φέτος θα ασχοληθεί με το θέμα της υπεύθυνης κατανάλωσης. Το υλικό και οι δραστηριότητες που σας προτείνουνε εξετάζουν το θέμα αυτό τόσο από την πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταπατούνται κατά τον κύκλο ζωής κάποιων πολύ αγαπημένων μας καταναλωτικών προϊόντων όσο και από την πλευρά των συνεπειών στο περιβάλλον. Έχουμε επιλέξει για εσάς ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και νόστιμο θέμα, που πιστεύουμε ότι θα κρατήσει και το ενδιαφέρον των παιδιών: τη σοκολάτα! Για την παραγωγή αυτού του τόσο αθώου αγαπημένου μας γλυκού δυστυχώς σε πολλές κακαοφυτείες στην Αφρική εργάζονται ανήλικα παιδιά σε πολύ άσχημες συνθήκες. Παράλληλα, η παραγωγή της οδηγεί στην αποψίλωση πολλών παρθένων δασών.

Εμείς έχουμε ετοιμάσει για εσάς ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η ιστορία της σοκολάτας μέσα από εικόνες», που μπορούμε να κάνουμε στο χώρο του σχολείου σας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος μπορούμε να κάνουμε και μια πιο σύντομη εκδοχή του (μία διδακτική ώρα).

Επίσης, έχουμε ετοιμάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα με τίτλο «Μια δίκαιη σοκολατογραφία», που μπορείτε να δουλέψετε εσείς στην τάξη σας. Η δραστηριότητα αυτή δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν έρευνα για τη σοκολάτα αλλά και για κάποια κινήματα της τέχνης, να δουλέψουν σε ομάδες, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να μάθουν για το δίκαιο εμπόριο και την υπεύθυνη κατανάλωση, μέσα από μια καλλιτεχνική και ευχάριστη διαδικασία που θα συντονίσετε εσείς. Η δραστηριότητα αυτή θα είναι σύντομα διαθέσιμη από την ιστοσελίδα μας. Μπορούμε όμως να σας τη στείλουμε και σε μορφή pdf μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Είμαστε λοιπόν στη διάθεση σας για να σας επισκεφτούμε με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 2103614070 και στην ηλεκτρονική διεύθυνσηvolunteers@fairtrade.gr.

FAIR TRADE HELLAS TECH

15/01/11

Ένα δώρο από τους φίλους της εταιρείας Playcompass (www.playcompass.com): όσοι έχουν iPhone μπορούν να κατεβάσουν, στο συμβολικό κόστος του 1 δολαρίου, το παιχνίδι εφαρμογή Happy Planet. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους παίκτες πάνω στην αειφόρο ανάπτυξη. H Fair Trade Hellas είναι μια από τις οργανώσεις που παρουσιάζονται σ’ αυτό το παιχνίδι!http://itunes.apple.com/us/app/happy-planet-environmental/id407190840?mt=8.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου