Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αρώνια η μελανόκαρπη


Το ΕΘΙΑΓΕ* έχει ήδη ξεκινήσει να παράγει τον καρπό που διεθνώς θεωρείται ως το πιο υγιεινό φρούτο στον κόσμο, το σούπερ τρόφιμο, το φυτό που νικά τη ραδιενέργεια! (πατήστε τον τίτλο)Η αρώνια (chokeberries) θεωρείται καρπός με μαγικές ιδιότητες. Μία από αυτές είναι η προστασία που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό από την ραδιενέργεια.
Μάλιστα, στις πρώην κομμουνιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης αλλά και την τέως ΕΣΣΔ, η αρώνια καλλιεργούνταν μαζικά. Στη Ρωσία είχαν φυτευτεί 54.000 στρέμματα και
οι καρποί δίνονταν από το καθεστώς στους εργαζόμενους
σε πυρηνικά εργοστάσια αλλά και στους κοσμοναύτες!

Κατέχει την πρώτη παγκόσμια θέση στις φαρμακευτικές χρήσεις!
Περιέχει τις βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C, E, K, P και άλλες πολύτιμες φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε σκευάσματα για την καταπολέμηση πολλών σοβαρών ασθενειών.

Έχει αποδειχθεί πως:
1. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση.
2. Κλινικά αποδεδειγμένα έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα για την καταπολέμηση της υπέρτασης 50ml χυμό 3 φορές την ημέρα.
3. Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει μια σειρά από καρδιαγγειακά νοσήματα.
4. Ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς.
5. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.
6. Εχει αντικαρκινική δράση.
8. Προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις.
9. Αυξάνει την ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές και την κόπωση, διεγείρει την ανάπλαση των μυών και των ιστών, το σχηματισμό του αίματος και το μεταβολισμό.
10. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες: Αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού της γρίπης. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο ωφελεί την ανάπτυξη στα παιδιά. Ανακουφίζει από βρογχίτιδα.
11. Είναι επωφελής για εγκύους, παιδιά, διαβητικούς, αθλητές και για ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες αγωγές.
12. Αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
13. Πολεμά γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματισμούς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η καλλιέργεια της αρώνιας ενδείκνυται για την Ελλάδα, διότι οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και το κόστος της φυτείας και καλλιέργειας είναι χαμηλό.
Ο στόχος είναι να αποτελέσει μία νέα εναλλακτική καλλιέργεια για τους αγρότες και να αυξήσει το εισόδημα, ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα μαστίζεται από την διεθνή και ευρωπαϊκή κρίση, και οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων σταδιακά ελαττώνονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου