Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ


Μεγάλη απάτη εκατομμυρίων ευρώ με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες της Πελοποννήσου αποκάλυψαν στελέχη του ΣΔΟΕ. Το κύκλωμα είχε μέλη του αγρότες οι οποίοι εισέπρατταν πολλά χρήματα από επιστροφή ΦΠΑ για παραγωγές-μαϊμού. Δήλωναν δηλαδή...
τεράστιες ποσότητες προϊόντων τα οποία δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν παράγει, λόγω των λίγων στρεμμάτων γης που κατείχαν και καλλιεργούσαν.
Κατά τη διασταύρωση των στοιχείων επιβεβαιώθηκε η απάτη, αφού από τα τιμολόγια - δελτία αποστολής, που κατέθεταν οι αγρότες για να πάρουν την επιστροφή, εμφανιζόταν να έχει γίνει μεταφορά πολλών τόνων με αγροτικά προϊόντα σε φορτηγά που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το φορτίο, αλλά και με αυτοκίνητα οι πινακίδες κυκλοφορίας των οποίων ανήκαν σε βυτιοφόρα.
Οι καλλιεργητές παρουσίαζαν μια τεράστια εικονική παραγωγή μέσα από τιμολόγια συγκεκριμένων εκδοτών - εμπόρων, με έδρα την Αθήνα, τη Θήβα, τον Κορυδαλλό, την Πέλλα, την Κέρκυρα και την Ηλεία. Μόνο στη Μεσσηνία 14 αγρότες κατέθεσαν εικονικά τιμολόγια για επιστροφή ΦΠΑ μέσω συνεταιρισμού, με το ποσό επιστροφής να φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου