Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γεώργιος Θ. Παυλίδης


Ονομάζεται δρ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης και λίγοι Έλληνες γνωρίζουν την αξία του. Ισως επειδή δε συχνάζει σε τηλεοπτικά παράθυρα. Κι όμως, από το 1983 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος σε όλα τα Παγκόσμια Συνέδρια Δυσλεξίας!

Πρόκειται για μια διεθνή αυθεντία σε θέματα δυσλεξίας, στη διάσπαση προσοχής και στην οφθαλμοκίνηση. Είναι ο εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας…

Ο δρ. Γεώργιος Παυλίδης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει εφεύρει το πιο ακριβές, βιολογικό, προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής. Είναι παγκοσμίως γνωστό ως ‘‘PAVLIDIS TEST’’!

Οι εφευρέσεις του είναι αναγνωρισμένες ως διεθνείς πατέντες από την Αμερική, Καναδά, Γαλλία και Αγγλία. Η εγκυρότητα των διαγνώσεών του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που έρχονται γονείς από 25 χώρες -ακόμα και από τις πλέον προηγμένες χώρες του κόσμου-, όπως Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αυστραλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, κ.α..

Το βιογραφικό του είναι πλούσιο:
Είναι καθηγητής για περισσότερα από 37 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας & των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στην Αγγλία σε ηλικία μόλις 23 ετών και στα 30 του εξελέγη ομόφωνα Ισόβιο μέλος, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.
Λόγω της παγκόσμιας επιστημονικής του αναγνώρισης, του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε με ομόφωνες αποφάσεις. Η βιογραφία του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο WHO IS WHO IN THE WORLD (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας), ενώ ομόφωνα τιμήθηκε με την Προεδρία 18 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Το 2004 του απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Φέλοου του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς. Ίσως είναι ο μοναδικός ή ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από αγγλικό πανεπιστήμιο.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες παγκοσμίως που έλαβε πρόσκληση από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου, την UNESCO και την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κα. Λώρα Μπους, για το «1ο Διεθνές συνέδριο του Λευκού Οίκου και της UNESCO». Εξετάζεται πιθανή διεθνής εφαρμογή της Βιολογικής Μεθόδου του μέσω της UNESCO.


1 σχόλιο:

  1. Kati tetoies prosopikotites mas kanoun perifanous pou eimaste ellines. Megalos epistimonas kai panw ap ola anthrwpos me ithikes aksies. eswse to paidi m.

    ΑπάντησηΔιαγραφή