Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΔΗΜΑ

Kαλές οι μακρο-δημοσιονομικές διαπιστώσεις και οι γενικότητες αλλά θα προέτρεπα τον κύριο Ανδριανόπουλο να μην προσπερνάει με ελαφρότητα τους πραγματικούς λόγους διαχείρισης του Ευρωδιλήματος βασισμένους στον συσχετισμό "ισομορφισμού μεταξύ προσαρμογής τιμών και μισθών και συναλλαγματικών ισοτιμιών". Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει.
Παμε παρακάτω. Τέσσερεις κλάδοι υποδηλώνουν το πως εξελισσεται η οικονομία:
Κτηματομεσιτικό - κατασκευές, διατροφή, φάρμακο και υπόδημα. Ας πάρουμε το τελευταίο που αντιπροσωπεύει την Ελληνική ελαφρά βιομηχανία. Το 1977 κατασκευάζαμε 33 εκατομμύρια. ζευγάρια παππούτσια. ΤΟ 2010 2,5 εκάτομμύρια και αυτά τα ψάχνουμε. Το 1977 οι Πορτογάλοι κατασκευάζανε 100.000 ζευγάρια και το 2010 κατασκευάζουν 60 εκατομμύρια εκ τών οποίων τα 2/3 εξάγονται.
Θέλετε να απαριθμήσω τους λόγους; Μόνο ένα, το παρακλάδι του Υπουργείου Βιομηχανίας που λέγεται Ελληνικό Κέντρο Δέρματος που συγκεκριμένα πρόσωπα με την ανοχή των εντολοδόχων υπουργών ξεκοκκάλισαν τα επιδοτούμενα προγράμματα και το αποτέλεσμα ένας από τους πιό ελπιδοφόρους κλάδους διεθνώς να καταστραφεί και εξαφανιστεί. Μετρημένοι κλακαδόροι του κομματικο-βιομηχανικού παρακράτους ξεθεμελίωσαν μία από τις πιό ελπιδοφόρες βιομηχανίες της Ευρώπης. Αν τα υποβρύχια είναι σκάνδαλο, το μέγεθος της συμβολής της κατασκευής και εμπορίας του υποδήματος στο ΑΕΠ που κονιοτροποιήθηκε αποτελεί σκάνδαλο εις την νιοστή. Με πολλούς ηθικούς αυτουργούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου