Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται, πως μπορεί να φτιάξει η Ελλάδα. Ο Έλληνας 30 χρονιά τώρα, βρίσκεται σε λιτότητα, οι πολιτικοί μας ανάξιοι να ξεχωρίσουν μεταξύ του καλού του εαυτούλη τους, των χορηγών τους και του ελληνικού λάου, ως πόντιοι Πιλάτοι, νίπτουν τας χείρας τους από τις αμαρτίες τους, τα ρίχνουν στην προηγούμενη κυβέρνηση, και καλούν τον λαό να επωμιστεί τα βάρη. Έτσι δεν φτιάχνεται το κράτος μας.


Το ΔΝΤ έρχεται με φόρα, να πάρει τα κεφάλια επί δικαίων και αδίκων, και ο λαός δυσανασχετεί, γιατί για άλλη μια φόρα θα πληρώσει το μάρμαρο.


Πως όμως θα συμπερ
ιφέρονταν τούτη την ωρα ο Έλληνας, αν έβλεπε, πολιτικούς που δωροδοκήθηκαν από την Siemens, να συλλαμβάνονταν, και να δημεύονταν η περιουσία τους? Πως θα αντιδρούσε, αν το ΣΔΟΕ επέβαλε ένα φονικό πρόστιμο στον βουλγαρακη που ενώ ζοριζόμαστε όλοι μας, αυτός με ύφος 1000 καρδιναλίων έλεγε ότι δεν πλήρωνε φόρους.? Αν βλέπαμε τους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ των τελευταίων 15 ετών να δημεύονταν η περιουσία τους και να ήταν στην φυλακή? Πως θα αντιδρούσαμε αν βλέπαμε τον Αλογοσκούφη, τον Χατζηδάκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Λιάπη, τον Τσουκάτο, τον κύριο Σαμίνα, τον Παπαντωνίου, να είναι μέσα για διασπάθιση δημοσιου χρήματος, κλοπή και συνέργεια σε υπεξαίρεση, στην φυλακή και τα ακίνητα τους να εκπληστηριαζονται και τα χρήματα να πηγαίνουν στον λογαριασμό της ΤτΕ για το δημόσιο χρέος?


Νομίζω ότι αν βλέπαμε όλες αυτές τις εικόνες, ο Έλληνας αρκετά καλύτερος, θα συμπεριφέρονταν ίσως και νόμιμα, είτε είναι ΔΥ είτε είναι εε. Αυτό όμως που θα αποδέχονταν ο Έλληνας περισσότερο, θα ήταν ο νόμος. Ίσως δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο ως χώρα, ίσως να είχαμε καλύτερο κράτος, ίσως και η οικονομία μας θα ήταν καλύτερη. Αυτό όμως που θα είχαμε, θα ήταν δικαιοσύνη. Και οι τύραννοι της χωράς μας, θα ήξεραν ότι μπορεί η δικαιοσύνη να είναι τυφλή, αλλά βλέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου