Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΚΗΝΙΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


"Ρώτησε χθες το βράδυ στο δελτίο του MEGA ο Πάγκαλος τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση. Οι άλλοι χαλβάδες (δημοσιογράφοι) που ήταν στα παράθυρα δεν είπαν τίποτα.

Πριν σας πω την πρότασή μου θα ήθελα να αναφέρω ότι όλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και στραγγαλίζουν την αγορά και την διάθεση των πολιτών είναι 4,8 δις ευρώ. (προσωπικά λόγω της ύφεσης δεν βλέπω να...

ξεπερνούν τα 3,5 δις ευρώ). Με τα spreads στο 6%, το ΕΠΙΠΛΕΟΝ κόστος δανεισμού για την Ελλάδα θα είναι 3,3 δις ευρώ (δανεισμός 2010: 55 δις ευρώ * 6%). Δηλαδή προσπαθώντας ο Γιώργος να κατηγορήσει την ΝΔ και τον Καραμανλή έσκαψε τον λάκκο της Ελλάδας (και νομίζω και τον δικό του), γιατί όπως δείχνουν τα νούμερα έκανε μιά τρύπα στο νερό.

Εγώ θα πρότεινα κάτι πολύ απλό. Ο Γιώργος ξέρει πόσα χρήματα έχουν οι Έλληνες στις τράπεζες (αν δεν ήξερε μπορούσε να ρωτούσε τον Προβόπουλο και θα του το έλεγε). Θα μπορούσε να εκδόσει ένα Ομόλογο Ελληνικού Δημοσίου με 4 ή 5% (τόσο θα πληρώσουμε στο ΔΝΤ ή στους Ευρωπαίους "εταίρους" μας) και να καλούσε όλους τους Έλληνες να το αγοράσουν για να σωθεί όχι μόνο η οικονομία της Ελλάδας αλλά και το γόητρο και η υπόληψή της ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ. Αν το έκανε αυτό τον Οκτώβριο, θα είχε όλο τον χρόνο να δουλέψει για να βελτιώσει την κακή κατάσταση της Ελλάδας (σε όλους τους τομείς) και όχι να τρέχει πέρα δώθε νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εργάζεται και παράγει έργο (όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος..και το αποτέλεσμα του έργου??? του Γιώργου είναι απογοητευτικό).

Γιατί δεν το έκανε αυτό ??? Ή όλοι στην κυβέρνηση είναι ανίκανοι ή όλοι δουλεύουν για τις τράπεζες. Μάλλον και τα δύο....."

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου