Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τσουνάμι φόρων που πνίγει φτωχούς και μεσαία τάξη!














ου Γιάννη Τσαραγκλή - «Πράσινη κάρτα» παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σαν μετανάστρια της Ευρωζώνης που εγκλιμάτισε και θέλουν να την απελάσουν) παίρνει η Ελλάδα, με τα φορομπηχτικά και ορισμένα τεχνικώς ανέφικτα μέτρα, του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ήθελε να πάει στη Κομισιόν, έχοντας ανακοινώσει μέτρα παρόμοια και ενδεχομένως σκληρότερα της Ιρλανδίας, για να συμφωνήσουν οι εταίροι και να δώσουν το αναμενόμενο βοήθημα για να σταματήσει η αιμορραγία των αγορών ομολόγων και μετοχών.

Ήδη μετά την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τραπεζίτες άρχισαν να διαρρέουν θετικά σχόλια και φήμες στα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία μιλούν για χρηματοδότηση της Ελλάδας, με τη βοήθεια της ΕΕ και κυρίως της Γαλλο - Γερμανίας.

Τα μέτρα αυτά όμως έπεσαν σαν κεραυνός στην Ελληνική κοινωνία που ακόμη τα μελετά για να δει εάν μπορεί να τα αντέξει. Με μια πρώτη ματιά, τα μέτρα αυτά θα προκαλέσουν πάγωμα της κατανάλωσης και επίσπευση των λουκέτων σε μικρές εταιρείες και μαγαζιά, εάν τα νοικοκυριά θα αντιδράσουν - ως αναμένεται - περιορίζοντας τα έξοδα τους, μόνο στα βασικά.

Γενικές διαπιστώσεις:

- Τα φορολογικά μέτρα πλήττουν τους μικρομεσαίους και τιμωρούν αυτούς που μέχρι σήμερα ήταν ειλικρινείς φορολογούμενοι πολίτες.

- Δεν προσφέρουν κανένα κίνητρο και επιβράβευση, πάρα μόνο σε όσους έχουν τα λεφτά τους σε Ελβετία και offshore !

- Αυξάνουν την τιμή των καυσίμων, πλήττοντας τους μικρομεσαίους και φτωχούς και αφήνουν αδιάφορους τους έχοντες!

- Μειώνουν το αφορολόγητο όριο και εκβιάζουν στα όρια της τρομοκρατίας τους φτωχούς με τις αποδείξεις. Οι έχοντες θα τις αγοράζουν από επιτήδειους στο τέλος της φορολογικής χρήσης.

- Το κίνητρο συγκέντρωσης αποδείξεων για να πετύχεις την κλίμακα του αφορολόγητου, είναι εκβιαστικό!

- Στέλνει πεσκέσι όλους τους Έλληνες στις τράπεζες, αφού για κάθε συναλλαγή πάνω από 1500 με 2000 ευρώ με μετρητά, θα χρειάζεται πιστωτική κάρτα ή επιταγή. Δεν έχει όμως καταφέρει να ελέγξει τις τράπεζες για τις κρυφές χρεώσεις ( παρά τις δικαστικές αποφάσεις)!

- Φορολογία των πάντων στο χρηματιστήριο, αλλά λεφτά από τα ξένα funds που παίζουν με διεθνείς πλατφόρμες δεν πρόκειται να πάρει. Αυτοί κάνουν το τζίρο στο ΧΑ. Επομένως το νομοσχέδιο διώχνει τους Έλληνες από την ελπίδα των μετοχών.

- Κάθε επαγγελματική ασχολία καλύπτεται πλέον από υπέρογκη άμεση και έμμεση φορολογία, η οποίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σκοτώνουν την ανάπτυξη . Χωρίς ανάπτυξη καμιά οικονομία δεν πάει καλά! Επομένως ούτε έσοδα θα εισπράξει!

- Επειδή δεν έχει τον μηχανισμό να κάνει πραγματικούς ελέγχους ( είναι και το λάδωμα βλέπετε), βάζει τεκμήρια διαβίωσης για τις οικογένειες, που σε πολλές περιπτώσεις είναι άδικα και εξωπραγματικά. ( Ποιός θα αποδίδει δικαιοσύνη; Πάλι το ρουσφέτι, εκτιμάμε )!!!

- Ρημάζει την ακίνητη περιουσία στους φόρους που οι έχοντες θα μπορούν να πληρώνουν ενώ οι μικρομεσαίοι και φτωχοί μάλλον όχι. Αναγκάζοντας έτσι πολλούς να τα ρευστοποιήσουν ... όσο, όσο! ( όπως κατέστρεψε τα αυτοκίνητα πάνω από 2000 cc, που δεν τα αγοράζει κανείς ούτε στο 1/3 της αξίας τους πλέον).

- Σε όλους τους εργαζόμενους βάζει μέτρα και μειώνει μισθούς, εκτός από τους βουλευτές και τους πολιτικούς, οι οποίοι είναι βασικοί υπεύθυνοι ( σπατάλες, τοξικά ομόλογα, μίζες, ρουσφέτια, διορισμούς, πανάκριβα δημόσια έργα, Ολυμπιάδες τετραπλού κόστους κ.αλ ) για το σημερινό δημόσιο χρέος, που μας έφερε σε αυτή τη θέση!

- Δεν είδαμε το φορολογικό νομοσχέδιο να περιλαμβάνει πώληση ακινήτων του Δημοσίου ( που δεν είναι φορομπηχτικό μέτρο) και άλλες δραστικές αποφάσεις για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου