Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

STBI 4Square WiFi

Ο 18χρονος Απόστολος Παπαδόπουλος -γνωστός στο twitter ως apas- σχεδίασε application για το iphone που εντοπίζει ασύρματα δίκτυα (+ το password τους!). Ονομάζεται 4sqwifi...

...που δεν «σπάει» κωδικούς, απλά, χρησιμοποιεί τα tips που αφήνουν οι χρήστες του foursquare. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και ήδη μετράει πάνω από 100.000 χρήστες.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει σε συνέντευξή του στον Robert Scoble («ευαγγελιστή της τεχνολογίας», όπως τον αποκαλούν στην Microsoft), αποφάσισε να σχεδιάσει το 4sqwifi για να λύσει το πρόβλημα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο αρχικά για τον εαυτό του, και στη συνέχεια για όλους τους άλλους.



Η ιδέα ξεκίνησε από μία πλάκα, ένα προσωπικό του στοίχημα, για να καταλήξει σήμερα να αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία καριέρας. Ο 18χρονος φοιτητής του πανεπιστημίου της Βιέννης μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το application 4sqwifi, σχεδιάζει το επόμενο project του, τη δημιουργία offline maps.


Ο νεαρός Απόστολος Παπαδόπουλος σπουδάζει Τεχνολογία και Computer Science στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Η άποψη του για τη χρήση του Διαδικτύου δηλώνει και τη θεωρία του για τον κόσμο: «η σωστή χρήση του Διαδικτύου μπορεί να κάνει τη ζωή μας καλύτερη».


Άλλωστε, όπως και ο ίδιος δηλώνει στο blog του apas.gr:

«keep calm, hack the world and do epic stuff».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου