Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Αίσχος – Τα λαμόγια ελεύθερα και ο λαός στη φτώχεια

Μια άποψη - Τελικά η κυβέρνηση προχώρησε στην ιστορικά απαράδεκτη – και αντισοσιαλιστική - ενέργεια να μειώσει ακόμη και το μισθό του φτωχού μεροκαματιάρη, για να καλύψει τις πομπές και τις κλοπές, που έκαναν οι πολιτικοί και οι κολλητοί τους, είτε διορίζοντας το σύμπαν στο Δημόσιο για ψηφοθηρικούς λόγους, είτε αφήνοντας ασύδοτη τη διαφθορά, είτε μην τιμωρώντας κανέναν ποτέ και για τίποτα.

Τρώγοντας τα λεφτά των Ταμείων. Χαρίζοντας 5 δις. ευρώ στην ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Χρηματιστηριακή. Κλείνοντας το φάκελο της χρηματιστηριακής απάτης του 1999. Κάνοντας μαγειρέματα στο δημόσιο χρέος πίσω από την πλάτη του λαού με τις τράπεζες. Δίνοντας μίζες για τους εξοπλισμούς ( που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα με Γάλλους, Γερμανούς και Αμερικανούς). Κρύβοντας το σκάνδαλο της Siemens. Ακόμη κυκλοφορεί ελέυθερος πολτικός που αποκάλυψε μόνος τους ότι του έδωσε η Siemens για το ΠΑΣΟΚ 1 εκ. μάρκα... ζεστά!

Δίνοντας χρόνια τώρα υπερτιμολογημένες συμβάσεις σε συγκεκριμένους Έλληνες και ξένους εργολάβους κάθε είδους κρατικού έργου και προμήθειας ( αλλά η Μαλακάσα και τα Τέμπη πέφτουν και στους δρόμους τα τροχαία απο κακοτεχνίες θερίζουν).

Δεκάδες δις. ευρώ τρώγονται από λαμόγια στα νοσοκομεία – το παραδέχονται υπουργοί στα κανάλια, αλλά και διεθνείς οργανισμοί για τη διαφθορά – και κανένας δεν τους αποκαλύπτει και δεν τους ζητάει να γυρίσουν πίσω αυτά που έφαγαν. Να τους πάψουν από επαγγελματίες και να τους ζητήσουν πίσω περιουσιακά στοιχεία.

ΤΟΛΜΑΤΕ να πείτε σε μια φαρμακοβιομηχανία – και μάλιστα Αμερικανικής καταγωγής – δώσε «πίσω αυτά που έφαγες από τον Ελληνικός λαό», πουλώντας ακριβά μέσω των αργυρώνητων γιατρών και λειτουργών της δημόσιας υγείας τα φάρμακα και τις προμήθειες; ΤΟΛΜΑΤΕ κύριε πρωθυπουργέ; Όχι! Προτιμάτε για να μην κλονιστεί ενδεχομένως μια πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία, να πτωχεύσουν και να αρρωστήσουν από το άγχος, χιλιάδες νοικοκυριά που κρέμονται ακόμη και από έναν μισθό, αυτόν που εσείς περικόψατε. Αίσχος!

«Η μεγαλύτερη τρομοκρατία στο κόσμο, είναι η φτώχεια» – Γκάντι


Όλοι πιστεύουν, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και γενικά ο κόσμος δεν θα αντιδράσει στην περικοπή μισθού, γιατί αυτό το ποσό θα το καλύψουν από τα φακελάκια και το γρηγορόσημο! Με απλά λόγια ακόμη και εκείνοι οι δημόσιοι υπαλληλοι που δεν παρανομούσαν , σήμερα τους δίνει η κυβέρνηση κίνητρο να συμπληρώσουν το χαμένο εισόδημα τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου