Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

brain-drain

Δεν είναι δυνατόν για την οικονομία μιας χώρας να είναι όλοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων, έτσι οδηγηθήκαμε στο brain-drain, λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ.
Με αφορμή το άρθρο, η Ιρλανδία των 7 εκατομμύριων εκτός από τους τεχνολογικούς κολοσσούς που έχει συγκέντρωση μέσα στην χώρα, έχει και μια βαριά βιομηχανία,λαμπρό παράδειγμα η Combilift που μέσα στο 2018 έφτιαξε το καινούργιο της εργοστάσιο όχι στην Κίνα αλλά μέσα στην Ιρλανδία,που απασχολεί πάνω από 500 εξειδικευμένους καλοπληρωμένους ΤΕΧΝΙΤΕΣ,(σε αυτό το είδος παραγωγής αργούν πολύ ακόμη να επεμβούν τα ρομπότ).
Μια βιομηχανία που ξεκίνησε μόλις πριν 20 χρόνια και εξάγει σε 85 χώρες.
Η Combilift είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κατασκευαστής πολυ-κατευθυντικών περονοφόρων οχημάτων και αναγνωρισμένος ηγέτης στις λύσεις χειρισμού μεγάλου φορτίου. Περισσότεροι από 40.000 μονάδες πωλήθηκαν σε περισσότερες από 85 χώρες από τότε που ιδρύθηκε η Combilift το 1998.
Εάν ποτέ έρθει η πραγματική ανάπτυξη στην χωρα μας θα είναι όταν κάποιες πολυεθνικές βιομηχανίες αποφασίσουν ότι θέλουν να κάνουν μια μικρή παραγωγή στην Ελλάδα,πρώτα θα ερευνήσουν εάν υπάρχει εξειδικευμένο τεχνικά δυναμικό,υπό τις σημερινές συνθήκες ελάχιστοι θα το σκεφτούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου