Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΛΥΦΑΔΑ 9/9/2018

ΛΕΩΦ.ΔΗΜΑΡΧ.ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος των ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, από την λεωφόρο Ποσειδώνος μέχρι το κολυμβητήριο μια απόσταση 1 χιλιόμετρο από τα 120-130 φωτιστικά σώματα δημόσιου φωτισμού δεν ανάβουν τα 90 , αυτό λέγετε ανταποδοτικότητα δημοτικών τελών και φόρων. Ένα φαινόμενο που το παρατηρώ 4-5 χρόνια, τους το έχω επισημάνει αυτά τα χρονια με τρεις επιστολές ούτε μια απάντηση.
Όσο και να ψάξεις σε όλη την Ευρώπη δεν πρόκειται να το δεις πουθενά αυτό το φαινόμενο,ούτε σε βαλκανική χώρα.Το βλέπεις σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδος χώρα της ΕΕ, που υποτίθεται ότι έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο,με δήμαρχο σαραντάρη (φιλελεύθερο ) Ν. Δημοκρατία, πρώην ευρωβουλευτή,από τα πρωτοπαλίκαρα του Κυριάκου.
Για το υπόλοιπο αστικό τοπίο ότι νάνε άλλη ιστορία , ότι είναι σταθερό αφισοκολλάτε,πρεπει να κοιτάς κάτω μην μπει το πόδι σου σε καμία τρύπα, ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών,άναρχο παρκάρισμα όπου νάνε σε πεζοδρόμια , ράμπες ΑΜΕΑ, διαδρόμους τυφλών κλπ.
Κατά την ξενάγηση από φίλο σε συγγενή του που είναι δημόσιος λειτουργός στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ που έμεινε άναυδος από όλο το άθλιο αστικό περιβάλλον της Γλυφάδας και όχι μόνο, ανάφερε χαρακτηριστικά εάν αυτό συνέβαινε στην χώρα μου έστω στο 10% θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, θα λογοδοτούσαμε στις αστυνομικές αρχές και κατόπιν στην δικαιοσύνη.
Εκτός από τις δημοτικές αρχές απευθύνθηκα και στην αστυνομία είναι πρόβλημα του δήμου η απάντηση θα τους το επισημάνουμε και εμείς ,το εάν αυτό επηρεάζει οδική ασφάλεια και ασφάλεια του πολίτη δεν είναι πρόβλημα τους .
Οπότε ασχολούμαι με τα κοινά και προσπαθώ να εξηγήσω ότι αυτά είναι εκτός πραγματικότητας για πολιτισμένες κοινωνίες, αισθάνομαι ότι δεν με καταλαβαίνουν, λες και μιλάω κινέζικα. 
Η Νορβηγική εμπειρία
Μια από σημαντικότερες εργασίες των τελευταίων ετών, είναι μια Διδακτορική Διατριβή του P.O. Wanvik. Ο οδικός φωτισμός τη νύχτα μειώνει τα ατυχήματα με τραυματισμούς κατά 30%. Περαιτέρω αποτελέσματα είναι:
1. 60% μείωση των θανάσιμων τραυματισμών
2. 45% μείωση των ατυχημάτων που περιλαμβάνουν και πεζούς και οδηγούν σε τραυματισμούς
3. 50% μείωση ατυχημάτων σε αυτοκινητόδρομους που οδηγούν σε τραυματισμούς.
Ο όμορφα σχεδιασμένος και έξυπνα διαχειριζόμενος με την βοήθεια της τεχνολογίας φωτισμός δημόσιων χώρων βοηθά τις κοινότητες να προοδεύουν, αναζωογονώντας γειτονιές, προσελκύοντας επισκέπτες και προσδίδοντας στους τουρίστες και τους κατοίκους ένα αίσθημα ασφάλειας. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φωτισμού μπορεί να κάνει την διαφορά σε μια πόλη, μετατρέποντάς την σε προορισμό με αξία και βοηθώντας την να αποκτήσει σημαντική αειφορία.
Ο τεχνητός φωτισμός έχει πολλαπλές δυνατότητες :
•Αναδεικνύει την αρχιτεκτονική
•Ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας και σιγουριάς των κατοίκων
•Δίνει χρώμα, ταυτότητα και χαρακτήρα σε ένα κτίριο, μια περιοχή
•Μειώνει την εγκληματικότητα τις νυχτερινές ώρες
•Βοηθάει στον εύκολο προσανατολισμό μέσα στην πόλη
•Ο φωτισμός έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, την παραγωγικότητα και την οικονομία
Ο τεχνητός υπαίθριος αστικός φωτισμός έχει δύο λειτουργίες :
τον καταστατικό και τον βοηθητικό.
Ο κατασταλτικός παρέχει βασικά επίπεδα φωτισμού, για να βοηθήσει τους πεζούς να
βρίσκουν το δρόμο και για την ασφαλή χρήση του δημόσιου χώρου τη νύχτα και για την ασφαλή
διέλευση των οχημάτων.
Ο βοηθητικός ενισχύει το σκηνικό του δρόμου διαμέσου διάχυτου, εστιασμένου και
χαμηλού επιπέδου φωτισμού, και δίνει στις νυχτερινές ώρες χρώμα και ζωντάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου