Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

Όλοι γνωρίζουμε για την αδιαφορία που δείχνει το κράτος η αυτοδιοίκηση κλπ.για την σωματική ακεραιότητα του πολίτη την καθημερινότητα του κλπ.Οταν απουσιάζουν οι ελεγκτικές αρχές, η ανομία ζει και βασιλεύει. Εργολάβος στην Ν.ΣΜΥΡΝΗ (Αγνωστων Μαρτύρων ) ξήλωσε 20-30 μετρα πεζοδρόμιο και πέταξε όλα τα μπάζα στο οδόστρωμα και κάλυψε σχεδόν το 1/3 του δρόμου με τεράστια κομμάτια πεζοδρόμιου, χωρίς να έχει πάρει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας περίφραξη, σήμανση , φώτα ασφαλείας κλπ. αδιαφορώντας παντελώς για την ζωή,την σωματική ακεραιότητα και την περιουσία του συμπολίτη τους. 
Ένας οδηγός μοτοσικλέτας η ποδηλάτου εάν πέσει σε αυτό τον όγκο από μπάζα με μέτρια ταχύτητα, το λιγότερο που μπορεί να πάθει είναι βαριά τραυματισμένος,το αμέσως επόμενο εντατική και ίσως νεκροτομείο εάν δεν έχει κράνος. Τέτοιες εικόνες δεν θα τις δεις ποια ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες στο αστικό τοπίο,παίρνουν κάποια στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας για πεζούς και οχήματα.
Την στιγμή που βιντεοσκοπούσα πέρασαν μοτοσικλέτες της αστυνομίας και τους έδειξα την κατάσταση , με πρότειναν να πάρω την άμεσο δράση γιατί αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι, όπως και έκανα,γνωρίζω εκ το πρότερων από πείρα ότι δεν πρόκειται να γινει απολυτός τίποτα.
Το τραγικό της όλης υποθέσεις είναι η ανύπαρκτη αντίδραση των πολιτών, που αυτές οι εικόνες τους έχουν γινει τόσο οικίες που τις θεωρούν ποια φυσιολογικές.
Σε άλλες κοινωνίες εάν υπήρχε μια περίπτωση στις 1000 να γινει αυτό θα είχε δημιουργηθεί σοβαρό θέμα στην τοπική κοινωνία και κάποιοι θα λογοδοτούσαν στην δικαιοσύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου