Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

<<ο γραφικός ανορθόγραφος>>
Κύριοι-ες της Περιφέρειας Αττικής είναι η 3η φορά από το 2015 που επανέρχομαι στο ίδιο θέμα
Επί της Λεωφόρου ΣΥΓΓΡΟΥ υπάρχουν 2 πινακίδες μια πάνω σε μεταλλική κατασκευή και μια στο πεζοδρόμιο που σε κατευθύνουν δεξιά από μια πολύ επικίνδυνη στροφή (που έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα) προς την λεωφόρο Καλλιρρόης, οι πινακίδες αυτές αυτή την στιγμή είναι καλυμμένες από κλαδιά δέντρων όπως και στο παρελθόν,ο οδηγός που δεν γνωρίζει το σημείο και έχει προορισμό την Καλλιρρόης βλέπει τελευταία στιγμή τις πινακίδες ότι πρέπει να στρίψει δεξιά ,μην γνωρίζοντας την επικινδυνότητα της στροφής και με την κεκτημένη ταχύτητα από την μεγάλη ευθεία της λεωφόρου μπαίνει με παραπάνω ταχύτητα από ότι πρέπει, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω στα κιγκλιδώματα.
Έχω γινει μάρτυρας μίας τέτοιας περιπτώσεις που παραλίγο το αυτοκίνητο να βρεθεί κάτω από την γέφυρα επισυνάπτω φωτογραφία,εξάλλου το γνωρίζετε και εσείς αφού σας έχω ενημέρωση 2 φορές να επισκευάσετε τα κιγκλιδώματα,που όντος τα επισκευάσετε μετά από καθυστέρηση, σήμερα ακόμη τα κιγκλιδώματα είναι πληγωμένα από πρόσφατη σύγκρουση πριν 2 μήνες δεν είχαν πρόβλημα,επισυναπτω φωτογραφία.
Μια πολιτεία που ενδιαφέρετε για την οδική ασφάλεια και σέβεται την σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών, εκτός από την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, είναι υποχρέωση της να λαμβάνει τα σωστά μέτρα,να προειδοποιεί τους οδηγούς για την επικινδυνότητα των δρόμων,αυτός είναι και ο ρόλος των πινακίδων του ΚΟΚ στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί αρκετά πριν πινακίδες του ΚΟΚ για επικίνδυνη στροφή και οπότε χρειαζόταν να κλαδευόντουσαν τα δέντρα για να είναι ορατές οι πινακίδες από μακριά και ότι άλλο προβλέπει ο ΚΟΚ για την ασφάλεια των οδηγών,είμαι σίγουρος ότι εάν είχαν παρθεί τα προβλεπόμενα μέτρα τα ατυχήματα θα ήταν πολύ λιγότερα,το ίδιο ισχύει από εδώ και πέρα.
Ελπίζω να επέμβετε το ταχύτερο πριν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό.
Θα μου επιτρέψετε να σας επισημάνω κάποιες παρατηρήσεις έχω εντοπίσει τα τελευταία χρόνια σε παρά πολλά σημεία σε λεωφόρους της αρμοδιότητα σας και σε δρόμους αρμοδιότητας των δήμων εντός της Αττικής να μην υπάρχει εκσυγχρονισμός ,βελτίωση, συντήρηση,καθαρισμός και μεταρρυθμίσεις ως προς την σήμανση του ΚΟΚ (πληροφοριακές,ρυθμιστικές κλπ. πινακίδες ) που αυτό θα βελτίωνε πολύ την οδική ασφάλεια και την καλύτερη πληροφόρηση των οδηγών.
Παράδειγμα οι μικρές πολυκαιρισμένες πινακίδες που ευρίσκονται επάνω στην μεταλλική κατασκευή αυτή που προανέφερα μια θέση κενή 2 θέσεις που δείχνουν κέντρο πιο κέντρο είναι αυτό για ένα τουρίστα που δεν γνωρίζει? και η άλλη για Καλλιρρόης που είναι καλυμμένη κατά ένα μεγάλο μέρος της από κλαδιά δέντρων,τα παραδείγματα πολλά.
Κάλλιστα θα μπορούσαν να υπάρχουν εκεί 2 μεγάλες πινακίδες ευδιάκριτες από μακριά που η μια να αναφέρει ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑ και η άλλη Καλλιρρόης,Καλλιμάρμαρο η Παναθηναϊκό Στάδιο μια και είναι τουριστικός προορισμός μαζί με μια πινακίδα επικίνδυνης στροφής και την χαμηλή ταχύτητα που πρέπει να έχει το όχημα, έτσι γίνετε σε κοινωνίες που η πολιτεία σέβεται τον πολίτη και οι φόροι που πληρώνει είναι ανταποδοτικοί επιστρέφονται σε υπηρεσίες.
Επί της ευκαιρίας να σας ενημερώσω για μια επικίνδυνη κατεστραμμένη υδρορρόη που εξέχουν σκουριασμένες μπετόβεργες στο πεζοδρόμιο ΣΥΓΓΡΟΥ 83-85 λίγο πριν την στροφή για Καλλιρρόης, πολύ εύκολα ειδικά τις βραδινές ώρες κάποιος πολίτης η τουρίστας να έχει ένα σοβαρό ατύχημα η να εισέλθει το πόδι του στην τρύπα και να τραυματιστεί σοβαρά η να παραπατήσει και να βρεθεί ξαπλωμένος στην μέση της δεξιάς λωρίδας της ΣΥΓΓΡΟΥ.
Έχω την εντύπωση και εάν δεν κάνω λάθος από κάποιες απαντήσεις σας και ειδικά από μια τελευταία σας είναι λίγο δύσκολο να σας κάνουν υποδείξεις ενεργοί πολίτες που επιμένουν , αλλά θέλετε δεν θέλετε πρέπει να αλλάξετε γνώμη αυτό θα βοηθήσει στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη που εδώ και πολλά χρόνια είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, παράλληλα βοηθάει να έχετε μια καλύτερη πληροφόρηση για τα προβλήματα της αρμοδιότητα σας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου