Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΑΣΕΙΔΩΝΟΣ,ΚΗΦΙΣΙΑΣ,ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ,ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ,ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ,ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΚΛΠ.ΚΛΠ. ένα διαχρονικό πρόβλημα που λέγετε παράνομη διαφήμιση ,ο κάθε επώνυμος τραγουδοποιός με ένα σκασμό λεφτά,ο κάθε ανώνυμος τραγουδοποιός που θέλει να γινει σταρ , μπουζουξίδικα , στριπτιζάδικα, τηλεοπτικοί αστέρες σε σαπουνόπερας, Κανάλια TV,DJ club, ιδιωτικές εκδηλώσεις ,πολιτικά κόμματα κλπ.κλπ. εκμεταλλεύονται το δημόσιο χώρο παράνομα με διαφημιστικό υλικό και η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια (τους δίνει το δικαίωμα) παραβαίνοντας την νομοθεσία να διαφημίζονται δωρεάν, αλλάζοντας 3-4 φορές το μήνα το διαφημιστικό υλικό, πολλές κολόνες φωτισμού έχουν τόσο σχοινί επάνω που έχει διαπλαστεί το πάχος τους βρώμα και ασχήμια , χιλιάδες διαφημιστικά πάνελ ότι νάνε σε δημόσιους χώρους,κολόνες φωτισμού, σε κολόνες των τρόλεϊ, φανάρια του ΚΟΚ και σε κάθε άλλο δημόσιο χώρο που μπορεί να μπει μια αφίσα, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα αναρριχώνται με σκάλες σε κολόνες με φωτιστικά σε νησίδες χωρίς μέτρα ασφαλείας και τοποθετούν πάνελ με αφίσες,από αυτή την παράνομη αυθαίρετη δωρεάν διαφήμιση μαύρου χρήματος,οι διαφημιζόμενοι αποκομίζουν κέρδη από αυτό που διαφημίζουν, και αυτοί που κάνουν αυτή την δουλειά, χωρίς το δημόσιο να λαμβάνει τίποτε.
Ένας μικρός επιχειρηματίας η έμπορος εάν προσπαθούσε να διαφημιστεί με αυτό τον τρόπο σε ένα δημόσιο χώρο θα είχε την ίδια αντιμετώπιση ? δεν νομίζω, θα έτρεχε και δεν θα έφτανε από τα πρόστιμα και θα εξαφανιζόταν το διαφημιστικό υλικό εν ριπή οφθαλμού από αυτούς που λυμαίνονται το χώρο και εάν τον πιάνανε την στιγμή που αναρτούσε τα πάνελ μάλλον θα κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα. 
Σε παλαιότερη ενασχόληση μου με το θέμα το 2015 με αστυνομία , περιφέρεια, υπουργία κλπ. αποτέλεσμα μηδέν,δεν άλλαξε τίποτα αντίθετα αυξηθήκαν οι διαφημίσεις,οι δικαιολογίες δεν μπορούμε, καμία απάντηση, δεν έχουμε την δυνατότητα να τους ελέγξουμε ,δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς είναι οι άλλοι,ο φαύλος κύκλος των αρμοδιοτήτων στη συγκεκριμένη περίπτωση ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ -ΔΗΜΟΙ πήρα μια αλληλογραφία που ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλο και από ότι μου είπαν προφορικά σε ελάχιστες περιπτώσεις που μπαίνουν κάποια πρόστιμα δεν τα πληρώνουν η τα σβήνουν, κλπ κλπ τα γνωστά , παρότρυνση να μην ασχολούμαι με αυτά γιατί θα έχω πρόβλημα,και όντος είχα πρόβλημα με πολύ έξυπνες καλυμμένες απειλές.
Παντού κρύβονται μικρές μαφίες που λυμαίνονται όπου υπάρχει παράνομο κέρδος, ένας κρατικός μηχανισμός που δεν μπορεί για πολλούς λόγους μέσα και η σκοπιμότητα (πελατειακό κράτος μην ενοχλήσουμε επώνυμους )να επιβάλει η να διαχειριστή ένα σχετικά απλό θέμα που λέγετε παράνομη διαφήμιση και αφισορύπανση μπορεί να φανταστεί οποιοσδήποτε πόσο επικίνδυνος είναι, εξάλλου φάνηκε πρόσφατα με τραγικό απολογισμό.
Δεν μπορείς να το ελέγχεις? νομιμοποίηση μέχρι να μπορέσεις,εάν δεν γλυκαθείς από τα κέρδη π.χ Ποσειδώνος από το ύψος την λεωφόρου Αλίμου μέχρι και Γλυφάδα σε μια απόσταση 6 χιλιομέτρων πάνω από 200 αφίσες σε κολόνες φωτισμού όποιος γνωρίζει το αντικείμενο καταλαβαίνει , μισθώνεις τους χώρους που θέλεις να μπει διαφήμιση σε μια ιδιωτική εταιρία και με νοικοκυρεμένο τρόπο με σωστά Outdoor Banners παίρνοντας πάντα πολύ σοβαρά την οδική ασφάλεια αποκομίζεις κέρδη που ούτε καν τα είχες φανταστεί,από την μίσθωση, από τους φόρους και τα αποδίδεις στους πολίτες σε υπηρεσίες βελτίωση π.χ. βελτίωση οδικής ασφαλείας κλπ. συν ότι η εταιρία θα προσλάβει προσωπικό για την συγκεκριμένη πρόσθετη δραστηριότητα της,ίσον ασφαλιστικές εισφορές.
Πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ χάνονται ημερησίως και πόσες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν διαχρονικά. 
Σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση τησ χωρας υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι το δημόσιο να βγάλει χρήματα από το φορολογεί ανεξέλεγκτα, θέληση φαντασία να υπάρχει και τα κατάλληλα άτομα .
Παράδειγμα στάσεις λεωφορείων εκεί τα κέρδη φυσικά πάνε στην εταιρία ΟΑΣΑ κλπ. οι φόροι στο κράτος.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου