Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΗΘΙΚΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 8 Χρόνια βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα, πρωταγωνιστής που συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την μεγάλη οικονομική κρίση το αδιαφανές διεφθαρμένο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα που ακριβοπλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος και το πληρώνει ακόμη, αυτό το συρρικνωμένο ποια τραπεζικό σύστημα συνεχίζει και σήμερα να κρύβει πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια του και παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι ρυθμιστής της ελληνικής οικονομίας.
Εδώ και πολλά χρόνια σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ακόμη και στον βαρύ καπιταλισμό της Αμερικής αναγεννιέται το καινούργιο, το μέλλον στο τραπεζικό σύστημα οι ηθικές,προοδευτικές,πράσινες τράπεζες http://www.gabv.org
Εδώ στην άκρη της Ευρώπης στην Ελλαδιτσα με κυβέρνηση ( Αριστεράς )πολλοί λίγοι γνωρίζουν αυτό το τραπεζικό σύστημα,είναι αδιανόητο,τραγικό σε μια χώρα με τέτοια βαθιά οικονομική κρίση που συνεχίζετε μέχρι και σήμερα που ένας από τους μεγάλους ενόχους είναι το τραπεζικό σύστημα της που ακόμη και σήμερα αδύνατη να τροφοδοτήσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να μην υπάρχει αντίδραση,να μην υπάρχει μια τέτοια τράπεζα πανελλαδικής εμβέλειας που να ενταχθεί στη Global Alliance for Banking on Values
Το 2009 ήμουν παρόν στην ομιλία του του προέδρου της Banca Etica Fabio Salviato παρών ήταν και ο κύριος Κουλογλου σημερινός ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που τότε έκανε ακτιβιστικές ασκήσεις,σήμερα ευρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια της ΕΕ με πολύ παχυλό μισθό και τα έχει ξεχάσει όλα ,παρών και η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη, τα στοιχειά που αποκόμισα πολλά και ενδιαφέροντα από τότε έχω εμπλουτίσει τις γνώσεις μου αρκετά, ζω στην Ελλάδα δεν έχω εναλλακτικές λύσεις να απεγκλωβιστώ από αυτό το τραπεζικό σύστημα,εαν και οι δυνατότητες μου οι γνώσεις μου σε τραπεζικά συστήματα είναι λίγες θα προσπαθήσω να δημιουργήσω ένα γκρουπ για την προώθηση αυτής της ιδέας, οι πιθανότητες ελάχιστες έως ανύπαρκτες,τέτοιες ιδέες αργούν πάρα πολύ να έρθουν στην Ελλάδα εάν και τις έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ,θα προτιμούσα αυτή την ιδέα να την προωθήσουν καινοτόμοι καλοί γνώστες του αντικειμένου αντίθετοι του υπάρχοντος αλλά μέχρι τώρα δεν έχω βρει διαθέσιμους , όσοι πιστοί προσέλθετε. 
Παγκόσμια Συμμαχία για τις Τραπεζικές Αξίες
http://www.gabv.org
Η Global Alliance for Banking on Values ​​(GABV) είναι ένα δίκτυο προοδευτικών τραπεζών από όλο τον κόσμο που δεσμεύεται να προωθήσει τη θετική αλλαγή στον τραπεζικό τομέα. Ο συλλογικός στόχος μας είναι να αλλάξουμε το τραπεζικό σύστημα ώστε να είναι πιο διαφανές, να υποστηρίζει την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα και να αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν την πραγματική οικονομία.
Ιδρύθηκε το 2009, είμαστε ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο, με τις τράπεζες, τους τραπεζικούς συνεταιρισμούς και τις πιστωτικές ενώσεις, τα ιδρύματα μικροχρηματοδότησης και τις τράπεζες ανάπτυξης της κοινότητας που μας ενώνουν από πολλά μέρη του κόσμου.
Τα μέλη μας έχουν ένα κοινό πράγμα: μια κοινή αποστολή να χρησιμοποιούν τη χρηματοδότηση για την επίτευξη βιώσιμης οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης, με επίκεντρο τη βοήθεια των ατόμων να εκπληρώσουν το δυναμικό τους και να οικοδομήσουν ισχυρότερες κοινότητες.
Τα μέλη μας είναι βαθιά συνδεδεμένα με τους ανθρώπους και τις κοινότητες που εξυπηρετούν και είναι υπεύθυνα για τους κινδύνους που αναλαμβάνουν και δημιουργούν για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η επικέντρωσή μας στην ενσωμάτωση θέτει τα βασικά τραπεζικά προϊόντα στην υπηρεσία ενός μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων, παρά σε εξαιρετικά εξελιγμένα προϊόντα στα χέρια μερικών. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά τις εξωτερικές επιδράσεις που παράγονται από τις τραπεζικές μας δραστηριότητες από τα προγράμματα και τους πελάτες που χρηματοδοτούμε.
Η Παγκόσμια Συμμαχία αποτελείται από 54 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επτά στρατηγικούς εταίρους που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Αυστραλίας, της Λατινικής Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Συλλογικά, εξυπηρετούμε περίπου 50 εκατομμύρια πελάτες, κατέχουμε μέχρι και 163,4 δισεκατομμύρια δολάρια από συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και υποστηρίζονται από σχεδόν 60.000 συναδέλφους.
Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η τράπεζα είναι ένα υγιές και παραγωγικό σύστημα κοινωνίας και να αναπτύξει μια θετική, βιώσιμη εναλλακτική λύση στο σημερινό τραπεζικό σύστημα. Γνωρίζουμε ότι μόνο με την αλλαγή της χρηματοδότησης μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την αλλαγή. Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι συνειδητοποιούν την αλληλεξάρτηση της πραγματικής οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής και του φυσικού μας οικοσυστήματος, κάτι που οι τραπεζίτες με βάση τις αξίες έχουν καταλάβει από καιρό και που βρίσκεται στο επίκεντρο του επιχειρηματικού μοντέλου. Γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι θέλουν να υποστηρίξουν τη θετική αλλαγή στην κοινωνία, έχουμε την ευκαιρία να επιδείξουμε έναν υγιή μετασχηματισμό του τομέα μας, να συνεισφέρουμε στις κοινωνικές λύσεις και να γίνουμε σημείο αναφοράς για τους άλλους στην πορεία.
Στην καρδιά της, το GABV είναι ένα δίκτυο Διευθύνοντος Συμβούλου που παρέχει ένα μοναδικό χώρο συνεργασίας για ηγέτες που έχουν δεσμευτεί για τραπεζικές αξίες. Παρέχει επίσης ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης για ανώτερα στελέχη, εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες τραπεζών σε τράπεζες μελών μέσω των κοινοτήτων πρακτικής (CofP). Το GABV αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο οικοδόμησης ενός αειφόρου οικονομικού μέλλοντος, με τη διαχείριση κοινών σχεδίων μεταξύ μελών, εμπειρογνωμόνων και εταίρων για να συμβάλει στην επίτευξη αυτού και υποστηρίζοντας την αλλαγή.
Έχουμε μια ισχυρή πίστη στην αξία του τραπεζικού μας μοντέλου και οι πρόσφατες έρευνές μας υποστηρίζουν ότι δείχνουν ότι ο δανεισμός στην πραγματική οικονομία προσφέρει καλύτερες οικονομικές αποδόσεις σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Αποδείξαμε με έμφαση στην πραγματική οικονομία, τις ισχυρές κεφαλαιακές μας θέσεις και τις σταθερές οικονομικές αποδόσεις μας ότι το τραπεζικό μοντέλο που βασίζεται στις αξίες παρέχει μια βιώσιμη και αναγκαία εναλλακτική λύση, προσθέτοντας δύναμη σε ένα διαφορετικό οικονομικό οικοσύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου