Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

Τρεις νεκροί ο τελικός απολογισμός εργατικού δυστυχήματος στη Σκάλα Λακωνίας.
Η αστυνομία διερευνά τα αίτια της τραγωδίας, που κόστισε την ζωή σε 3 ανθρώπους.
Δεν χρειάζεται καμία διερευνήσει το πόρισμα είναι πολύ απλό δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας το πιο συνηθισμένο φαινόμενο στην χωρα μας και όπου τηρούνται είναι η εξαίρεση του κανόνα.(για αυτά που φωνάζω εδώ και πολλά χρονια και θεωρούμε γραφικός )
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρώτο που γίνετε είναι έλεγχος επικίνδυνων αερίων GAZ FREE και κατόπιν εξαερισμός του χώρου και εισαγωγή φρέσκου αέρα με κινητούς αεραγωγούς. Είμαι σίγουρος ότι οι εργάτες που εκτελούσαν τις εργασίες αυτές δεν ήταν καθόλου εκπαιδευμένοι,ούτε είχαν περάσει ένα απλό σεμινάριο για αυτή την εργασία, εάν ήταν θα γνώριζαν τους κινδύνους,με αποτέλεσμα να τους απέφευγαν και παράλληλα θα απαιτούσαν μέτρα ασφαλείας.
Το συγκεκριμένο ατύχημα έχει επαναληφθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους συνεχίζουν να αδρανούν όπως και σε πολλά αλλα.
Οι εργολάβοι που παίρνουν τις δουλειές δημοσίου τις παίρνουν με πολύ μεγάλες εκπτώσεις, το πρώτο που κάνουν για να εξοικονομήσουν χρήματα και να μην μπουν μέσα είναι να κόψουν μέτρα ασφάλειας και κατόπιν ποιότητα έργου.
Όσο πηγαίνουμε κόντρα στο ρευμα που λέγονται κανόνες ασφάλειας τόσο θα θρηνούμε θύματα απλα μαθηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου