Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

10/10/2017
Αυτή η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ευρίσκετε στην αρχή και πλάι στον δρόμο που συνδέει το χωριό Κοσμάς με την Σπάρτη και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου ( η περιοχή είναι γεμάτο ελαιώνες). Είναι ο γνωστός δρόμος των 100 ημερών μια υπέρβαση που έκαναν οι κάτοικοι του χωριού το 1951 που με τα χέρια τους σκάψανε ένα δρόμο να ενώσουν το χωριό τους με την υπόλοιπη Πελοπόννησο για να τονώσουν την οικονομία του χωριού τους που είχε καταστραφεί κατά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο,το χωριό κάηκε από τους κατακτητές. Οι σύγχρονοι Νεοέλληνες που πολύ εύκολα ξεχνούν τα κατορθώματα των προγόνων τους δημιούργησαν σε αυτό το δρόμο μια άθλια εικόνα με τα απορρίμματα τους.(Εάν δεν κάνω λάθος έχει μπαζωθεί και ένα μικρό ρέμα).
Κατά την διαδρομή μου σε αυτό τον δρόμο τον έκανα τέσσερις φορές σε 3 ημέρες συνάντησα πολλά αυτοκίνητα και αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με αλλοδαπές πινακίδες. Παρατηρώντας στο google map τον δρόμο παρατηρείς και εκεί την χωματερή .Εαν δεν μάθουμε να ξεχωρίζουμε το σωστό από το λάθος ,το ηθικό από το ανήθικο και το ωραίο από το άσχημο δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά με γρήγορους ρυθμούς για να καλύψουμε την τεράστια απόσταση που μας χωρίζει από τις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες.Να δούμε τώρα τι θα καταφέρω και ποσο χρόνο θα μου πάρει.

Προς κύριο περιφερειάρχη  Πελοποννήσου.

Κύριε περιφερειάρχη η μικρή ΧΩΜΑΤΕΡΗ που επισυνάπτω σε φωτογραφίες για πολλά χρόνια  ευρίσκετε επάνω στον  δρόμο στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου Κοσμά λίγα  μέτρα από την διασταύρωση με την επαρχ, οδ. Σπάρτης Αγ. Δημητρίου, πηγαίνοντας προς Κοσμά .
Είναι ο γνωστός δρόμος των 100 ημερών μια υπέρβαση που έκαναν οι κάτοικοι του χωριού που με τα χέρια τους σκάψανε ένα δρόμο να ενώσουν το χωριό τους με την υπόλοιπη Πελοπόννησο για να τονώσουν την οικονομία του χωριού τους που είχε καταστραφεί κατά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο,το χωριό κάηκε από τους κατακτητές. Οι σύγχρονοι Νεοέλληνες που πολύ εύκολα ξεχνούν τα κατορθώματα των προγόνων τους δημιούργησαν σε αυτό το δρόμο μια άθλια εικόνα με τα απορρίμματα τους.(Εάν δεν κάνω λάθος έχει μπαζωθεί και ένα μικρό ρέμα).
Κατά την διαδρομή μου σε αυτό τον δρόμο τον έκανα τέσσερις  φορές σε 3  ημέρες  συνάντησα πολλά αυτοκίνητα και αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, μοτοσικλέτες  με τουρίστες . Παρατηρώντας στον google earth  τον δρόμο παρατηρείς και εκεί την χωματερή .
Εαν δεν μάθουμε να ξεχωρίζουμε το σωστό από το λάθος ,το ηθικό από το ανήθικο και το ωραίο από το άσχημο δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά με γρήγορους ρυθμούς για  να καλύψουμε την τεράστια απόσταση που μας χωρίζει από τις  σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες.
Απευθύνθηκα απευθείας  σε σας γιατί φανταστικά για να είναι τόσα χρόνια εκεί δεν θα υπάρχει η βούληση από τοπικούς παράγοντες να εξαλείψουν αυτό το φαινόμενο μια μικρή χωματερή πάνω στο δρόμο και πλάι  σε ελαιώνες.
Εάν ενδιαφερθείτε και καθαρίσει η περιοχή θα σας πρότεινα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να γινει διαμόρφωση του χώρου με δενδροφύτευση.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου