Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Όποιος οδηγός μηχανής η ποδήλατου τολμήσει να στρίψει από Ιερά οδό σε αυτό το στενάκι με κατεύθυνση το Γκάζι 99% να σωριαστεί κάτω μέσα στα βρομόνερα η να σκάσει επάνω σε κανένα παρκαρισμένο ειδικά το βράδυ, για αυτοκίνητο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ξηλωθεί κάτι από κάτω.
Τόση σημασία δίνουν στην ασφάλεια των πολιτών, φοροι Δανίας με υπηρεσίες Σομαλίας.



Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΑ


ΕΠΑΘΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ,ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΕΙΣ, ΟΛΑ ΜΑΖΙ .


ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΙΣΘΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ένας δρόμος που είχα να τον διασχίσω πολλά χρόνια μπαίνοντας από Κόρινθο μετά από λίγα χιλιόμετρα παρατηρούσα δεξιά και αριστερά νησίδες σκουπιδιών,τα υποτιθέμενα λίγα άθλια πάρκινγκ εθνικής οδούς χωρίς σήμανση,κάτι αλάνες ήτανε γεμάτο σκουπίδια, διαλυμένες μπαριερες , κατεστραμμένες και φθαρμένες πινακίδες του ΚΟΚ κλπ. γενικά υπάρχει μια εικόνα εγκαταλείψεις σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δίκτυου αυτού,μια απόσταση περίπου 70-80 χιλιόμετρα είναι σε άθλια κατάσταση. Σε όλη την διαδρομή πήγαινε έλα πρόσεξα πολλά οχήματα , αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, μοτοσικλέτες κλπ. με ξένες πινακίδες (τουρίστες)
Κατά την επιστροφή μου έκανα 4-5 στάσεις να πάρω μερικές φωτογραφίες στην τελευταία στάση μου λίγα χιλιόμετρα πριν τα Λουτρά της ωραίας Ελένης καθώς τραβούσα τα σκουπίδια που ήταν στο πλάι του δρόμου με πήρε μια άσχημη δυσοσμία πλησίασα στην άκρη της πλαγιάς και αντίκρισα μια μεγάλη ΧΩΜΑΤΕΡΗ που έμπαινε μέσα στο Δάσος έπαθα νευρικό κλονισμό ντράπηκα που είμαι Έλληνας, είναι ασύλληπτο, αδιανόητο πηγαίνοντας σε ένα αρχαίο σημαντικό θέατρο της χώρας από ένα άθλιο δρόμο με μια μεγάλη παράνομη χωματερή που πρέπει να είναι εκεί αρκετά χρόνια φαίνεται στο Google Earth.
Όσες εξαγγελίες και να κάνουνε,όσα νομοσχέδια και να υπογράψουν όσα λεφτά και εάν πέσουν κλπ.κλπ.εάν δεν διορθωθεί η παιδεία, εάν δεν υπάρξουν οι σωστοί εκπαιδευμένοι μηχανισμοί να ελέγξουν εάν εφαρμόζονται οι νόμοι κλπ. εάν δεν μάθουμε να ξεχωρίζουμε το σωστό από το λάθος ,το ηθικό από το ανήθικο και το ωραίο από το άσχημο δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά για να καλύψουμε την τεράστια απόσταση που μας χωρίζει από τις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες.
Έχω πάρει σχετικό video,τώρα πρέπει να εφοδιαστώ με μεγάλη υπομονή και ηρεμία γιατί θα τα βάλω για μια ακόμη φόρα με το τέρας που λέγετε κρατικός μηχανισμός,δημόσια διοίκηση.








ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ


ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛ 
Όσα νομοσχέδια ,και ποινές και εάν υπογράψετε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ,οι μηχανισμοί που επιβάλουν και ελέγχουν εάν εφαρμόζονται οι νόμοι είναι σχεδόν απενεργοποιημένοι.
Ο ανεγκέφαλος που οδηγεί επανειλημμένα υπό την επίρροια αλκοόλ πρέπει να είναι πολύ γκαντέμης για να συλληφθεί έστω και μια φορά και αυτοί μιλάνε για δεύτερη που θα του αφαιρείτε το δίπλωμα. Θα συλληφθεί και θα τιμωρηθεί αφού προκαλέσει το ατύχημα εάν ζει φυσικά.
Αυτός που περιστασιακά η από λάθος του οδήγησε υπό την επήρεια αλκοόλ δεν θα πιαστεί ποτέ θα πιαστεί και αυτός όταν προκαλέσει το ατύχημα .
Ένας λαός χωρίς παιδεία όταν γνωρίζει ότι οι πιθανότητες για να ελέχθη είναι απειροελάχιστες παρανομεί επανειλημμένα. 
.Πρόσφατα μέσα Ιουλίου ένα Σαββατο όργωσα όλη την Αθήνα από τις 5 το απόγευμα μέχρι της 5 το πρωί της Κυριακής σκοπός μου να διαπιστώσω σε τι βαθμό είναι απενεργοποιημένοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί,σε αυτό το 12ωρο δεν πρόσεξα καθόλου τροχαία,στις 3.30 βγήκα από παραλιακό club στο Φάληρο με πολύ κόσμο που το αλκοόλ έρεε άφθονο πήγα μέχρι στην Βούλα και επέστρεψα μέσο όλης της παραλιακής και από Συγγρου στο κέντρο της Αθήνας, ούτε ένα αλκοτέστ. Έκανα ερώτηση σε αρκετούς ανθρώπους που οδηγούν 20-35 χρόνια μηχανές η αυτοκίνητα στην Ελλάδα πόσα αλκοτέστ τους έχουν κάνει όλα αυτά τα χρονια ένα 30% δεν έχει πέσει ποτέ σε μπλόκο με αλκοτέστ στην ζωή του, ένα 40% είχε πέσει μόνο μια φορά και ένα 30% 2-3 φορές,σε αντίστοιχη ερώτηση που έχω κάνει στην Ισπανία όλοι μου απάντησαν ότι έχουν κάνει αλκοτέστ 8-9-10 μέχρι και 15 φορές. Αρκετές φορές έχω επισκεφθεί την Μύκονο σε ένα νησι με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ δεν είδα πότε ούτε ένα αλκοτέστ, ταξίδι σε ένα αντίστοιχο νησι την Ίμπιζα διάρκειας 5 ημερών μου κάνανε 2 φορές αλκοτέστ.
Πολλά μαγαζιά που προσφέρουν αλκοόλ έχουν σε κάποιο σημείο στην είσοδο τους μηχάνημα που με 50 λεπτά κάνεις αλκοτέστ εάν έχεις περάσει το όριο σου γράφει και σου λέει στην γλώσσα που επιλέγεις, not driving,no conducir,no conducir , ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ.
Στην Σουηδία τα συχνά αλκοτέστ έχουν όριο τα 0,2 γραμμάρια οινοπνεύματος ανά λίτρο αίματος. Μάλιστα, σε επαγγελματικές κατηγορίες που σχετίζονται με το τιμόνι, όπως οδηγοί νταλίκας, ταξί και λεωφορείου, είναι υποχρεωτικό το ενσωματωμένο στο όχημα αλκοτέστ, το οποίο αν ανιχνεύσει παραπάνω αλκοόλ δεν επιτρέπει στο όχημα να ξεκινήσει.
ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΛΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΚΕΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΛΚΟΤΕΣΤ.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

 (ένα μικρό δείγμα )
Ποια οδική ασφάλεια ? ποια τροχαία ?,ποιες εκπομπές καυσαερίων ? ποια ασφάλεια ?ποιες οδηγίες ΕΕ , ποια ΚΤΕΟ και πράσινα άλογα, ο καθένας κάνει ότι ΘΕΛΕΙ.








ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ

Ν.ΣΜΥΡΝΗ 17/10/2017
Αυτό λέγετε εργοταξιακη σήμανση, μέτρα ασφάλειας για πεζούς και οχήματα σε αστικό δρόμο,ούτε στο Τζιμπουτί. Αυτά και άλλα πολλά που όλοι παίρνουν από δίπλα τους και σφυρίζουν αδιάφορα.
Όταν συμβεί το μοιραίο τότε ξαφνικά ξυπνάει ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ γίνετε ειδήμον και αμπελοφιλοσοφεί από τoν καναπέ του.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

10/10/2017
Αυτή η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ευρίσκετε στην αρχή και πλάι στον δρόμο που συνδέει το χωριό Κοσμάς με την Σπάρτη και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου ( η περιοχή είναι γεμάτο ελαιώνες). Είναι ο γνωστός δρόμος των 100 ημερών μια υπέρβαση που έκαναν οι κάτοικοι του χωριού το 1951 που με τα χέρια τους σκάψανε ένα δρόμο να ενώσουν το χωριό τους με την υπόλοιπη Πελοπόννησο για να τονώσουν την οικονομία του χωριού τους που είχε καταστραφεί κατά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο,το χωριό κάηκε από τους κατακτητές. Οι σύγχρονοι Νεοέλληνες που πολύ εύκολα ξεχνούν τα κατορθώματα των προγόνων τους δημιούργησαν σε αυτό το δρόμο μια άθλια εικόνα με τα απορρίμματα τους.(Εάν δεν κάνω λάθος έχει μπαζωθεί και ένα μικρό ρέμα).
Κατά την διαδρομή μου σε αυτό τον δρόμο τον έκανα τέσσερις φορές σε 3 ημέρες συνάντησα πολλά αυτοκίνητα και αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με αλλοδαπές πινακίδες. Παρατηρώντας στο google map τον δρόμο παρατηρείς και εκεί την χωματερή .Εαν δεν μάθουμε να ξεχωρίζουμε το σωστό από το λάθος ,το ηθικό από το ανήθικο και το ωραίο από το άσχημο δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά με γρήγορους ρυθμούς για να καλύψουμε την τεράστια απόσταση που μας χωρίζει από τις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες.Να δούμε τώρα τι θα καταφέρω και ποσο χρόνο θα μου πάρει.

Προς κύριο περιφερειάρχη  Πελοποννήσου.

Κύριε περιφερειάρχη η μικρή ΧΩΜΑΤΕΡΗ που επισυνάπτω σε φωτογραφίες για πολλά χρόνια  ευρίσκετε επάνω στον  δρόμο στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου Κοσμά λίγα  μέτρα από την διασταύρωση με την επαρχ, οδ. Σπάρτης Αγ. Δημητρίου, πηγαίνοντας προς Κοσμά .
Είναι ο γνωστός δρόμος των 100 ημερών μια υπέρβαση που έκαναν οι κάτοικοι του χωριού που με τα χέρια τους σκάψανε ένα δρόμο να ενώσουν το χωριό τους με την υπόλοιπη Πελοπόννησο για να τονώσουν την οικονομία του χωριού τους που είχε καταστραφεί κατά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο,το χωριό κάηκε από τους κατακτητές. Οι σύγχρονοι Νεοέλληνες που πολύ εύκολα ξεχνούν τα κατορθώματα των προγόνων τους δημιούργησαν σε αυτό το δρόμο μια άθλια εικόνα με τα απορρίμματα τους.(Εάν δεν κάνω λάθος έχει μπαζωθεί και ένα μικρό ρέμα).
Κατά την διαδρομή μου σε αυτό τον δρόμο τον έκανα τέσσερις  φορές σε 3  ημέρες  συνάντησα πολλά αυτοκίνητα και αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, μοτοσικλέτες  με τουρίστες . Παρατηρώντας στον google earth  τον δρόμο παρατηρείς και εκεί την χωματερή .
Εαν δεν μάθουμε να ξεχωρίζουμε το σωστό από το λάθος ,το ηθικό από το ανήθικο και το ωραίο από το άσχημο δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά με γρήγορους ρυθμούς για  να καλύψουμε την τεράστια απόσταση που μας χωρίζει από τις  σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες.
Απευθύνθηκα απευθείας  σε σας γιατί φανταστικά για να είναι τόσα χρόνια εκεί δεν θα υπάρχει η βούληση από τοπικούς παράγοντες να εξαλείψουν αυτό το φαινόμενο μια μικρή χωματερή πάνω στο δρόμο και πλάι  σε ελαιώνες.
Εάν ενδιαφερθείτε και καθαρίσει η περιοχή θα σας πρότεινα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να γινει διαμόρφωση του χώρου με δενδροφύτευση.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 





Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ


Εδώ και δεκαετίες η κρατική μηχανή είναι ανίκανη να καταστρώσει ένα εθνικό σχέδιο για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων ,από ότι φαίνεται είναι ανίκανη και να αντιγράψει.Το μονο που μας μένει είναι να έρθουν κάποιοι ξένοι εξειδικευμένοι να μελετήσουν τις εδώ ιδιαιτερότητες και να καταστρώσουν ένα σοβαρό σχέδιο.
Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες έχουμε θρηνήσει και θρηνούμε ακόμη εκατόμβες νεκρών και πιο πολύ νέων από το 1986 μέχρι το 2017 35.000 περίπου μια ολόκληρη πόλη σε μια χώρα με τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα ,χιλιάδες ανάπηροι, τεράστιο βάρος στις οικογένειες τους στην κοινωνία,στο προβληματικό σύστημα υγείας, εκατοντάδες δισεκατομμύρια επιβάρυνση σε μια χώρα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα κλπ.
Το μικρό ποσοστό μειώσεις των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων είναι πρόσκαιρο και οφείλετε σε μεγάλο βαθμό από την μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων.δεν έχουν αλλάξει οι νοοτροπίες ούτε η παιδεία μας, ούτε η πολιτεία έχει κάνει κάτι,αντίθετα έχει αδρανήσει.
Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν το έχει καν σαν προτεραιότητα στους σχεδιασμούς της τα τροχαία ατυχήματα,δεν πουλάει και ούτε προσελκύει ψηφοφόρους,γιατι αυτή η κοινωνία δεν θέλει να ακούει για τις παθογένειες της.
Μια κοινωνία σαν την Σουηδία με πολύ υψηλά στάνταρ σε όλους τους τομείς παιδεία,υγεία, ασφάλεια , κλπ. ακόμη και σήμερα αφού έχουν μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τροχαία ατυχήματα δεν εφησυχάζοντας έχουν βάλει σκοπό να μηδενίσουν τους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα.
Η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρά ταξίδεψε στη Στοκχόλμη καλεσμένη (μαζί με δημοσιογράφους απ όλες τις χώρες της Ευρώπης) της Σουηδικής κυβέρνησης που τους ενημέρωσε για την πολιτική της για τον περιορισμό των τροχαίων εγκλημάτων που συνοψίζεται σε δύο λέξεις: Vision Zero – Όραμα Μηδέν.
«Δείτε αυτό το γράφημα. Πρώτοι στα δυστυχήματα είναι οι Έλληνες, τελευταίοι οι Σουηδοί». Ήταν από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του καθηγητή Κλάους Τινγκβαλ από τον Σουηδικό Οργανισμό Μεταφορών. Για τους Σουηδούς, το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι ένα από τα πρωτεύοντα ζητήματα στην εθνική ατζέντα. Η προεργασία ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 1967, όταν η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει το δεξιοτίμονο σύστημα (τύπου Μ.Βρετανίας) σε αριστεροτίμονο, για να συνάδει με τα υπόλοιπα σκανδιναβικά κράτη και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά, με τα οποία –όπως ήταν φυσικό- είχαν εμπορικές και άλλες σχέσεις. Από τότε, οργανώθηκαν οι δημόσιοι οργανισμοί που εξειδικεύτηκαν στην οδική ασφάλεια και που παίζουν καθοριστική σημασία στη νομοθεσία και τις υποδομές για την αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων ––τα Υπουργεία στη Σουηδία είναι πολύ μικρά, της τάξης των 40 υπαλλήλων και τα θέματα τα χειρίζονται οι εξειδικευμένοι δημόσιοι οργανισμοί που με τις αποφάσεις τους «δεσμεύουν» τους Υπουργούς.
«Το νομικό σύστημα αντιμετώπιζε το θύμα του τροχαίου ως υποκείμενο του δυστυχήματος, σα να ήταν δηλαδή αποκλειστικά δική του η ευθύνη για αυτό που συνέβη. Το μοντέλο αυτό ήταν βασισμένο στον «τέλειο άνθρωπο», που ποτέ δε θα έκανε το λάθος και άρα μας οδηγούσε σε λάθος συμπεράσματα», μας εξήγησε ο Κλάες Τινγκβαλ, καθηγητής του Σουηδικού Οργανισμού Μεταφορών (Swedish Transport Administration), που είναι διάσημος παγκοσμίως για τις έρευνες και τις διαλέξεις του για τα τροχαία δυστυχήματα. «Αυτό άλλαξε το 1997 με το «Vision Zero». Ξεκινήσαμε να το «δουλεύουμε ήδη από το 1994. Σκεφτήκαμε ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα που να είναι «ανοιχτό» σε τυχόν λάθη, να μετασχηματίσουμε το οδηγητικό περιβάλλον ώστε τα δυστυχήματα που έτσι κι αλλιώς θα γίνουν να μην είναι τόσο σοβαρά, ώστε να θρηνούμε θύματα. Με απλά λόγια, το πρόγραμμα βασίζεται στη λογική ότι η ζωή και η υγεία είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο».
Στην μεγάλη σε έκταση και αραιοκατοικημένη χώρα, οι κίνδυνοι είναι πολλοί και διαφέρουν από την Ελλάδα: χιόνι, παγετός, ομίχλη και άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και… τάρανδοι απασχολούν τις έρευνες των ειδικών επιστημόνων για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από μέθη, διάσπαση προσοχής και υπερβολική ταχύτητα.
Για το λόγο αυτό, μείωσαν τα όρια ταχύτητας κατά 10 χιλιόμετρα: μέσα στην πόλη, το όριο σήμερα είναι 40 και στην εθνική 110. Επίσης, τα συχνά αλκοτέστ έχουν όριο τα 0,2 γραμμάρια οινοπνεύματος ανά λίτρο αίματος. Μάλιστα, σε επαγγελματικές κατηγορίες που σχετίζονται με το τιμόνι, όπως οδηγοί νταλίκας, ταξί και λεωφορείου, είναι υποχρεωτικό το ενσωματωμένο στο όχημα αλκοτέστ, το οποίο αν ανιχνεύσει παραπάνω αλκοόλ δεν επιτρέπει στο όχημα να ξεκινήσει. Επίσης, σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 1000 κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας, οι οποίες είναι ορατές και δουλεύουν εναλλάξ, ώστε να μην ξέρει ο οδηγός ποια ακριβώς καταγράφει και πότε. Βέβαια, σε αντίθεση με την Ελλάδα, στη Σουηδία η χρήση κινητών κατά την οδήγηση επιτρέπεται, ίσως γιατί οι μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας είναι σκανδιναβικές (δεν είπα ότι είναι και η… τέλεια χώρα!) …
Το βασικότερο είναι ότι έχουν επενδύσει σε κάτι που διαπερνάει όλη τη λογική των ενεργειών του Vision Zero: την εκπαίδευση. Προγράμματα οδικής ασφάλειας πραγματοποιούνται στα σχολεία και οι επισκέψεις στους οργανισμούς που ασχολούνται με το θέμα είναι μέρος της πρακτικής…
«Υπάρχουν ήδη τομείς, στους οποίους έχουμε πετύχει, όπως βελτιώσεις σε δρόμους με κατασκευή νησίδων και άλλων μέτρων ασφαλείας, κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας και μείωση ορίων ταχύτητας. Ωστόσο, μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Τα οχήματά μας πρέπει να είναι ασφαλέστερα και να βοηθούν τον οδηγό. Το επίπεδο της βελτίωσης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε η Υπουργός Υποδομών, κ.Ελμσέτερ-Σβερντ.
Πράγματι, στην ίδια λογική ασφαλέστερων οχημάτων κινούνται και οι σκανδιναβικές εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων, όπως η Volvo που έχει βάλει το δικό της όριο, ως το 2020 κανένα αυτοκίνητό της να μην εμπλακεί ή προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα. Δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες, πειράματα και μετρήσεις πραγματοποιούνται ήδη σε ολόκληρη τη Σουηδία γι’ αυτόν τον σκοπό.
Συνηθίζω να το λέω συχνά κι ακόμη πιο συχνά να το σκέφτομαι την ώρα που μπαίνω στο αυτοκίνητό μου: το ταξίδι στη Σουηδία μού άλλαξε τη ζωή ως προς τον τρόπο και τη λογική της οδήγησης. Είμαι σίγουρη ότι, δυνάμει, ίσως να μου ΣΩΣΕΙ και τη ζωή…

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

Τρεις νεκροί ο τελικός απολογισμός εργατικού δυστυχήματος στη Σκάλα Λακωνίας.
Η αστυνομία διερευνά τα αίτια της τραγωδίας, που κόστισε την ζωή σε 3 ανθρώπους.
Δεν χρειάζεται καμία διερευνήσει το πόρισμα είναι πολύ απλό δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας το πιο συνηθισμένο φαινόμενο στην χωρα μας και όπου τηρούνται είναι η εξαίρεση του κανόνα.(για αυτά που φωνάζω εδώ και πολλά χρονια και θεωρούμε γραφικός )
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρώτο που γίνετε είναι έλεγχος επικίνδυνων αερίων GAZ FREE και κατόπιν εξαερισμός του χώρου και εισαγωγή φρέσκου αέρα με κινητούς αεραγωγούς. Είμαι σίγουρος ότι οι εργάτες που εκτελούσαν τις εργασίες αυτές δεν ήταν καθόλου εκπαιδευμένοι,ούτε είχαν περάσει ένα απλό σεμινάριο για αυτή την εργασία, εάν ήταν θα γνώριζαν τους κινδύνους,με αποτέλεσμα να τους απέφευγαν και παράλληλα θα απαιτούσαν μέτρα ασφαλείας.
Το συγκεκριμένο ατύχημα έχει επαναληφθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους συνεχίζουν να αδρανούν όπως και σε πολλά αλλα.
Οι εργολάβοι που παίρνουν τις δουλειές δημοσίου τις παίρνουν με πολύ μεγάλες εκπτώσεις, το πρώτο που κάνουν για να εξοικονομήσουν χρήματα και να μην μπουν μέσα είναι να κόψουν μέτρα ασφάλειας και κατόπιν ποιότητα έργου.
Όσο πηγαίνουμε κόντρα στο ρευμα που λέγονται κανόνες ασφάλειας τόσο θα θρηνούμε θύματα απλα μαθηματικά.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Σε αυτούς τους 5 κάδους απορριμμάτων στην είσοδο της κεντρικής πλατείας Ν.Σμυρνης το 90% του περιεχομένου τους είναι ανακυκλώσιμα υλικά μέχρι το βράδυ θα έχουν καταλήξει στην χωματερή, από του 10 κάδους στις εισόδους της πλατείας ένας μόνο είναι κάδος ανακυκλώσεις.
Μια χρεοκοπημένη χώρα με 25% ανεργία απαξιώνει αυτούς τους μικρούς θησαυρούς ο διάβολος στις (λεπτομέρειες) κρύβετε.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χάνονται ημερήσιος από την αδιαφορία πολιτών και κράτους να πάρουν στα σοβαρά την ανακύκλωση.


ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΔΗΜΟΥ

Κύριοι-ες του δήμου Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ σας έχω επισημάνει επανειλημμένα την επικινδυνότητα του σημείου στην διασταύρωση Νικομηδείας και ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ τα οχήματα που έρχονται από την Νικομηδείας έχουν ΣΤΟΠ αλλά για να ελέγξουν εάν έρχονται οχήματα από την Ανδριανουπολεως πρέπει να βγουν πολύ έξω λόγο ότι στην στροφή είναι συνήθως παρκαρισμένα αυτοκίνητα κακή ορατότητα , με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ συχνά τρακαρίσματα. Σας έχω παρακαλέσει εδώ και πολύ καιρό να τοποθετούν πλαστικές κολόνες για να μην παρκάρουν οχήματα στην στροφη, μέχρι τώρα δεν έχετε ενδιαφερθεί, με αποτέλεσμα την Πέμπτη 31/8 να γινει και άλλο ατύχημα.Δεν μπορώ να καταλάβω τι περίμενε να γινει κάποιο θανατηφόρο ατύχημα? τόση αδιαφορία ?
Επισυνάπτω φωτογραφία του ατυχήματος.

ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΠΑΓΙΔΑ

Αυτή η θανατηφόρα παγίδα ευρίσκετε στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος επί της Πειραιώς στο Γκάζι.
Ποιος θα είναι ο άτυχος ποδηλάτης η μηχανόβιος και όχι μόνο που θα το πληρώσει με την σωματική του ακεραιότητα.
ΣΕΝΑΡΙΟ όχι επιστημονικής φαντασίας,εάν προσέξει κάποιος στην φωτογραφία δίπλα στο φρεάτιο εξέχουν ψιλές μπετόβεργες λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχει στάση λεωφορείου, όταν σκάσει απότομα το λάστιχο ενός οχήματος το πρώτο πράγμα που γίνετε ο οδηγός δεν ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το αυτοκίνητο,φανταστείτε την συνέχεια. Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια και εάν τον προκαλείς τότε δεν την γλιτώνεις .

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ 
Τηλεφωνική επικοινωνία με αντιδήμαρχο καθαριότητας μεγάλου δήμου της Αττικής.
Γνωρίζετε κύριε αντιδήμαρχε ότι οι εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων του δήμου σας δεν παίρνουν τα ατομικά μέτρα ασφαλείας όπως γιλέκα εργασίας ασφαλείας υψηλής διακριτικότητας.
Ναι το γνωρίζω 
Αφού το γνωρίζετε γιατί δεν παίρνετε μέτρα.  
Ποιος είσαι εσύ ? (ενικός )
Απλός φορολογούμενος πολίτης
Εδώ και 1 χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε διαγωνισμό αλλά λόγω γραφειοκρατίας δεν υπάρχει αποτέλεσμα κλπ.κλπ.
εάν και έχει αποθεματικά ο δήμος 7 εκατομμύρια ευρώ.
Γνωρίζετε ότι το κόστος ενός τέτοιου γιλέκου στην λιανική είναι γύρω στα 2 ευρώ ?
Ναι άλλα δεν είναι καλής ποιότητας.
Τι ποιότητα ψάχνετε σε ένα πλαστικό γιλέκο τον σκοπό του τον εξυπηρετεί.
Γνωρίζετε ότι τον τελευταίο μήνα έχουν γινει 2 θανατηφόρα ατυχήματα σε εργάτες αποκομιδής κάδων απορημάτων.
Εεεεε ναι το γνωρίζω.
Εάν και δεν σύμφωνο με τα λεγόμενα σας, έχετε εκπαίδευση το προσωπικό σας ότι τα ατομικά μέτρα ασφαλείας παίζουν μεγάλο ρόλο για την σωματική τους ακεραιότητα και ότι κάλλιστα θα μπορούσαν να διαθέσουν 2 ευρώ ένας καφές στο χέρι για να προμηθευτούν ένα τέτοιο γιλέκο.
εεεεεεε δεν ξέρω ΕΕΕΕ.
Ένα καλό ψυχίατρο θέλω,ένα φορτηγό χάπια και μια υδροφόρα νερό για να μην πάθω κατάθλιψη με αυτά που ακούω.