Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Φωνή βοώντος εν τη έρημο. No call or text is worth your life

Καμία κλήση ή μήνυμα δεν αξίζει την ζωή σας.
Στους Ελληνικούς δρόμους εδώ και δεκαετίες παρατηρείς κάθε μέρα δεκάδες κουφά και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και εάν είσαι πιο ευαισθητοποιημένος και παρατηρητικός εκατοντάδες, επιπλέον βλέπεις τις τεράστιες παθογένειες και νοοτροπίες της ελληνική κοινωνίας που είναι φυσικό να εφαρμόζονται και στην οδική ασφάλεια, παρατηρείς ένα επιπλέον τραγικό φαινόμενο την απουσία της πολιτείας και των ελεγκτικών μηχανισμών.
Μέσα σε όλα τα άλλα τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της τεχνολογία προστέθηκε και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα η χρήση κινητών κατά την οδήγηση. Ο Έλληνας οδηγός πρωτοπόρος και σε αυτό,μια μικρή προσωπική έρευνα που έκανα σε Ελλάδα Γερμανία, Ισπανία,Ιταλία είμαστε πολύ μπροστά στην χρήση κινητών κατά την οδήγηση σε τετράτροχα και σε δίκυκλα.
Η γκάμα πολύ μεγάλη έκτος από την κλασική ομιλία στο κινητό που είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο έχω δει του κόσμου τα άλλα ευτράπελα .
Από κατεχακη μπαίνοντας για αττική οδό μετά τα διόδια audi σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στην μεσαία λωρίδα να πηγαίνει με χαμηλή ταχύτητα, την πλαγιάζω από δεξιά με την μηχανή η γυναικά που το οδηγούσε κοίταγε για λίγο το δρόμο και μετά έσκυβε στο κινητό και έστελνε μηνύματα.
Οδηγός μοτοσικλέτας να οδηγεί με 120 χιλιόμετρα περίπου φυσικά χωρίς κράνος με το ένα χέρι στο τιμόνι και με το άλλο να μιλάει στο κινητό.
Οδηγός αυτοκινήτου να καπνίζει να πίνει φραπέ και να μιλάει στο κινητό.
Γυναίκα οδηγός με συνοδηγό πεντάχρονο στο μπροστινό κάθισμα με αρκετή ταχύτητα στην παραλιακή να μιλάει στο κινητό.
Οδηγός παπάκι να μιλάει στο κινητό να σταματάει στο φανάρι να στηρίζει το κινητό στον ώμο του να ανάβει τσιγάρο στα γρήγορα και να ξεκινάει με πράσινο με κινητό και τσιγάρο .
Οδηγός μεγάλης μοτοσικλέτας μόνο με ένα σορτσάκι γυμνός από επάνω και ξυπόλυτος φυσικά χωρίς κράνος οδηγούσε στην Βουλιαγμένης και μίλαγε στο κινητό.
Ρομα με ένα τρίκυκλο στην Πειραιώς έτοιμο να διαλυθεί στο δρόμο,3 ρόδες, μια μηχανή,ένα τιμόνι και μια καρότσα τίποτε άλλο, ένα 5χρονο στο πλάι με μια μαντάμ, ένα δεκάχρονο στην καρότσα μαζί με παλιοσίδερα,ο τύπος να οδηγεί την νεκροφόρα πίνοντας καφέ (είχε και μια αυτοσχέδια βάση για τον καφέ )και μιλώντας φωναχτά στο κινητό του,τον άκουγε όλος ο Κεραμικός κάποιοι τουρίστες διακριτικά τραβάγανε φωτογραφίες. 
Ο άλλος με δίπατο αγροτικό επάνω 3-4 κουτσούβελα μόνα τους κάτω το σκραπ μπροστά η μαντάμ και ο οδηγός τραγουδούσε στο κινητό και χτύπαγε παλαμάκια όλα αυτά εν κινήσει.
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
Ένα μικρό VIDEO τι παθαίνεις όταν έχεις την προσοχή σου στο κινητό κατά την οδήγηση, ακόμη και όταν περπατάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου