Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ 
Στο Μαλάουι σε ένα πολύ φτωχό χωριό 2 πιτσιρικάδες φτιάχνουν αυτοσχέδιες ανεμογεννήτριες για να έχει το χωριό τους ένα στοιχειώδη φωτισμό, γνωρίζουν ότι πρέπει να περνούν κάποια ατομικά μέτρα ασφαλείας και φορούν κράνη ασφαλείας. 
Στην γειτονία μου 6 ενήλικες τοποθετούσαν 4 κολόνες φωτισμού και κανένας από αυτούς δεν φορούσε κράνος ασφαλείας .
Στα εργατικά ατυχήματα είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη. 
Το 2016, είχαμε, στο πρώτο τρίμηνο, είχαν δηλωθεί 1.421 εργατικά ατυχήματα σε όλη τη χώρα, ενώ, για το 2017, ανήλθαν στα 1.608. Βλέποντας την εξέλιξη των εργατικών ατυχημάτων, υπάρχει εκτίμηση για το 2017, ότι θα ξεπεράσουμε τα 7.000 δηλωθεντα ατυχήματα,σε μια χωρα που το σύστημα υγείας της παραπαίει με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα κλπ. κλπ.
Τα εργατικά ατυχήματα οφείλονται σε αιτίες που εντοπίζονται α) στον ίδιο τον εργαζόμενο (80% των ατυχημάτων) β) στο περιβάλλον εργασίας & τα μέσα παραγωγής (15% των ατυχημάτων) γ) 5% σε απρόβλεπτα γεγονότα.
Εάν έδειχνα ποτέ την συλλογή φωτογραφιών που έχω στον Αμερικάνο καθηγητή που είχα πριν πολλά χρόνια που μου έκανε μαθήματα αντιμετωπίσεις εκτατών αναγκών (πυρκαγιές, εργατικά ατυχήματα , διασώσεις κλπ.)  θα έκανε χαρακίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου