Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ (ΗΠΑ,ΓΑΛΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΡΩΣΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ ,ΚΙΝΑ κλπ.)μπορεί να είναι και χειρότερα από τα καρτέλ των ναρκωτικών και οι πολιτικοί οι μεγαλύτεροι dealer οπλικών συστημάτων.
Μια πολυπληθείς πάμφτωχη χώρα τι χρειάζεται ένα τόσο πανάκριβο οπλικο σύστημα που είναι τα υποβρύχια μισό δισεκατομμύριο το ένα από ποιον κινδυνεύει? Η ποιο μεγάλη δύναμη που μπορεί να έχει επεκτατικές βλέψεις και είναι κοντά της είναι η Κίνα, τι αποτρεπτική δύναμη θα έχουν 1-2-3 υποβρύχια σε μια υπερδύναμη που είναι η Κίνα ?
Η γαλλική κυβέρνηση προσφέρει τα υψηλών επιδόσεων υποβρύχια της στο Ναυτικό των Φιλιππίνων για να υποστηρίξει τις θαλάσσιες δραστηριότητες του.
(Το Γαλλικό Scorpene 500 εκατομμύρια μισό δις δολάρια σκέτο χωρίς τα παρελκόμενα που θέλει να αγοράσει η κυβέρνηση των Φιλιππίνων)
Η Γάλλος πρέσβης Michèle Boccoz είπε ότι η πιθανή συμφωνία για τα υποβρύχια τέθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων .
Σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή των Φιλιππίνων (PSA), συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας το 2021 αυξήθηκε σε σχεδόν 20 εκατομμύρια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 18,1% του πληθυσμού, από 16,7% το 2018.
Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα δεκάδες που επινοούν οι εκατομμύρια φτωχοί των Φιλιππίνων για να επιβιώσουν και ο πρόεδρος τους (με το αζημίωτο)θέλει να δώσει δισεκατομμύρια για αγορά υποβρυχίων ,και οι μεγαλέμποροι όπλων στην προκειμένη περίπτωση Emmanuel Macron χωρίς κανένα δισταγμό τους τα προσφέρουν αδιαφορώντας για την φτώχεια του λαού της. ( λαδώνοντας διεφθαρμένους πολιτικούς )
Pagpag: το φαγητό των φτωχών που φτιάχνεται από σκουπίδια
Το Pagpag είναι μια απαραίτητη τροφή επιβίωσης στις φτωχότερες φτωχογειτονιές του Metro Manila των Φιλιππίνων.
Ανεξάρτητα από το αν είναι ήδη χαλασμένο, το άδειο στομάχι θα το εκτιμήσει ακόμα.
Πείνα, φτώχεια, έλλειψη τροφής και μεσημεριανό από περισσεύματα
Η λέξη ακούγεται χαριτωμένη. Θα μπορούσε να είναι ράτσα σκύλου ή παιχνίδι με αλκοόλ.
“Pagpag” στα Tagalog είναι ο όρος που περιγράφει τα “απομεινάρια φαγητού από εστιατόρια που έχουν συλλεχθεί από σκουπιδοτενεκέδες”. Όταν τελειώνει η βάρδια του εστιατορίου, οι εργαζόμενοι πετάνε ό,τι έμεινε. Τότε, διάφοροι άνθρωποι, είτε για προσωπική χρήση είτε για πώληση, ψάχνουν ό,τι είναι βρώσιμο, το μαζεύουν, το καθαρίζουν και συνήθως το τηγανίζουν κάποια ώρα πριν το καταναλώσουν. Κυριολεκτικά, η λέξη σημαίνει “καθαρίζω από σκόνη ή βρωμιά”.
Προφανώς, οι κίνδυνοι είναι δεκάδες. Ενδεικτικά, οι άνθρωποι που δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το φάνε κινδυνεύουν από ηπατίτιδα, χολέρα, τύφο, διάρροια και τροφική δηλητηρίαση. Αρκετά εστιατόρια ψεκάζουν τα σκουπίδια τους με απολυμαντικά για υγειονομικούς λόγους και φυσικά, τα χημικά αυτά βρίσκονται πάνω στα κομμάτια κρέατος και το ρύζι που συλλέγεται.
Τόντο, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες παραγκουπόλεις στον κόσμο, που είναι μια τεράστια χωματερή για σκουπίδια. Χιλιάδες ντόπιοι βγάζουν τα προς το ζην ψάχνοντας στα σκουπίδια για αντικείμενα που μπορούν να ανακυκλωθούν. Πάνω από 600.000 άνθρωποι ζουν στην παραγκούπολη του Τοντό, στη Μανίλα και οι ΜΚΟ λένε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει μετά την εκκωφαντική νίκη του προέδρου Ντουτέρτε στις εκλογές της προηγούμενης χρονιάς.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου