Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

Με αφορμή την επίσκεψη ενός ηλικιωμένου θείου μου από τον Καναδά που κάθε μέρα σχεδόν επισκεπτόταν την πλατεία Ν. Σμύρνης.
Μια από τις χαρές ενός ηλικιωμένου ατόμου είναι να βγαίνει μια βόλτα σε μια πλατεία να βλέπει κόσμο να πίνει το καφεδάκι του για να μην αισθάνεται μοναξιά.
Μια πλατεία δεν φτάνει να είναι όμορφη μεγάλη να έχει μαγαζιά,cafe, εστιατόρια κλπ. πρέπει να είναι λειτουργική και να παρέχει ευκολίες σε ειδικές ομάδες πληθυσμού ηλικιωμένους ,ΑΜΕΑ κλπ.και πάνω από όλα να μην κρύβει παγίδες που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα σε αυτές τις ειδικές ομάδες και όχι μονο.
Αρχίζω και υποψιάζομαι ότι ο δήμος Ν. Σμύρνης παίρνει ποσοστά από ορθοπεδικούς αλλιώς δεν εξηγείτε η κατάσταση που βρίσκονται τα πεζοδρόμια της πλατείας και γύρω από αυτή, Υπάρχουν δυο κύριες σκάλες που επικοινωνούν μεταξύ τους τα ανισόπεδα της πλατείας, αυτές οι σκάλες δεν έχουν κουπαστές (χειρολαβές )για να μπορεί να βαστηχτεί ένας ηλικιωμένος η κάποιος με κινητικά προβλήματα για να κατέβει με ασφάλεια.
Θα αναφέρω ένα ακόμα είναι τόσα πολλά και μάλλον γίνομαι κουραστικός για τους περισσότερους ,πλατεία ΚΑΡΥΛΛΟΥ στην Γέφυρα που συνδέει την πλατεία ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ πρέπει επείγοντος να χαραχθούν διαβάσεις πεζών η διέλευση από πεζούς είναι πολύ συχνή και υπάρχει ένας ανταγωνισμός ποιος θα περάσει πρώτος αυτοκίνητο η πεζός ένα χαρακτηριστικό από τις πολλές παθογένειες μας που έχει σχέση με την οδική ασφάλεια .
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο αυτά και άλλα πολλά είναι αυτονόητα, δυστυχώς σε αυτή την χώρα είναι πολυτέλεια η μάλλον δεν προσελκύουν ψηφοφόρους όπως τα μεγάλα έργα αμφιβόλου ποιότητας και αισθητικής.
Κάποιος στον δήμο μου είπε άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις και ασχολείσαι με αυτά, η απάντηση που πήρε από εδώ και στο εξής θα ασχολούμαι περισσότερο.
Ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό του ενεργού πολίτη είναι να παρατηρεί τι συμβαίνει στην κοινωνία και να παρεμβαίνει μόνος του η καλύτερα σε συνεργασία με συμπολίτες του, όταν διαπιστώνει παρανομίες, αμέλειες , παραλήψεις, αδιαφορία κλπ. δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων.
Ένα μικρο δείγμα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου