Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

TEDxAthens 2012 - Lars Rasmussen - Never give up!





Σε μια εκπληκτική ομιλία στη σκηνή του TEDxAthens, ο Lars Rasmussen, μέσα από την προσωπική του επαγγελματική εμπειρία μας μίλησε για την αξία της προσπάθειας, της επιμονής και της υπομονής. Μας μίλησε για επιτυχίες αλλά και για αποτυχίες στη διάρκεια της δημιουργικής του πορείας και μας παρότρυνε να χρησιμοποιήσουμε την κρίση ως αφορμή για να γίνουμε πιο δημιουργικοί.
«Η κρίση είναι φοβερή, χρησιμοποιείστε την για να γίνετε πιο δημιουργικοί, αφού η τεχνολογία πια απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό»

[Never Give Up!]

Ο Lars ξεκίνησε με την ιδέα να δημιουργήσει μαι εφαρμογή που θα έλυνε το δικό του πρόβλημα προσανατολισμού και κατέληξε στη δημιουργία των Google Maps, που χρησιμοποιούνται και διευκολύνουν πλέον πάνω από 1 δις ανθρώπους στον κόσμο.
«Είναι καλό να αποπειράσαι να λύσεις ένα δικό σου πρόβλημα και να αντιλαμβάνεσαι ότι αφορά και άλλους ανθρώπους, οι οποίοι, εντέλει, συγκροτούν μία συγκεκριμένη αγορά».
Δεν ήταν όλα εύκολα σε αυτή την πορεία φυσικά, καθώς η πρώτη εταιρία που είχε φτιάξει στη Silicon Valley καταστράφηκε με την κρίση πριν από 11 χρόνια και χρειάστηκε να ταλαιπωρηθεί για πολλά χρόνια, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτότυπο των Google Maps.
«Σε μία περίοδο κρίσης -και αυτό το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία- υπάρχουν ευκαιρίες, εσύ καλείσαι να τολμήσεις και οι πόροι σου είναι περιορισμένοι. Όλα εξαρτώνται από το ποια αντίδραση θα επιλέξεις: απελπισία και απραξία ή κινητοποίηση. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν νέοι άνθρωποι άνεργοι και άλλοι που ψάχνουν επαγγελματικό προσανατολισμό»
«Αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη για να αρχίσει κανείς μία τεχνολογική εταιρία στην Αθήνα, αφού υπάρχει τρομερό ταλέντο, κανείς δεν προσλαμβάνει και αυτό ωθεί τον κόσμο στο να γίνει πιο δημιουργικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου