Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Νοσοκομείο «θεραπεύει» ασθενείς μέσω της επαφής με τη φύση




Όταν εμείς προσπαθούμε εδώ και χρονιά να λύσουμε τα αυτονόητα μια άλλη χώρα μικρότερη από εμάς και με λιγότερα φυσικά πλεονεκτήματα μεγαλουργεί και καινοτομεί.

Νοσοκομείο «θεραπεύει» ασθενείς μέσω της επαφής με τη φύση
Ενσωματώνει τις αρχές της πράσινης δόμησης
Το νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άαλμπρογκ στη Βόρεια Γιουτλάνδη της Δανίας είναι μια πρωτοποριακή μονάδα που περιλαμβάνεται στην πολιτική μεταρρύθμισης της υγείας στη χώρα.

Η νοσοκομειακή μονάδα εκτείνεται σε μια επιφάνεια 330,000 τ.μ, με τους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων να έχουν επιφάνεια 134,500 τ.μ και ακόμα 17.000 τ.μ να προορίζονται για το τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου του Άαλμποργκ.

Η κατασκευή του νοσοκομείου θα ξεκινήσει το 2013 και θα διαρκέσει 17 χρόνια.

Αυτό που είναι εξαιρετικό σε σχέση με το εν λόγω νοσοκομείο είναι ότι ενσωματώνει τις αρχές της πράσινης δόμησης και βοηθά στην θεραπεία των ασθενών, τόσο μέσω των εργαλείων της ιατρικής όσο και μέσω της επαφής τους με τη φύση.

Το μέγεθος και η κλίμακα των κτιρίων προσαρμόστηκαν έτσι ώστε να δώσουν την αίσθηση ενός καλαίσθητου αστικού περιβάλλοντος με δρόμους, μονοπάτια και χώρους πρασίνου που «αγκαλιάζουν» και υποδέχονται τον επισκέπτη.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον φυσικό φωτισμό των εσωτερικών χώρων ώστε αυτοί να ενταχθούν ομαλά στο φυσικό τοπίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου