Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΑΥΤΟΣ Ο (ΚΥΡΙΟΣ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ


Η νέα, πλούσια ζωή του Τόνι Μπλερ
Οι φιλικές σχέσεις που είχε δημιουργήσει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ με ισχυρούς οικονομικά παράγοντες αποδίδουν τώρα καρπούς.


Ο Τόνι Μπλερ διαπραγματεύεται ένα ακόμα συμβόλαιο, με… εξαψήφιο νούμερο, ως σύμβουλος στο γκρουπ του φίλου του Γάλλου πολυεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος ελέγχει εταιρείες πολυτελών προϊόντων, όπως την Λουί Βιτόν, τον οίκο μόδας Ντιόρ, τις σαμπάνιες Κρούγκ, Μοέ και Σαντόν.

Ο Τόνι Μπλερ συνδέθηκε φιλικά και οικογενειακά με το Γάλλο επιχειρηματία στα τελευταία χρόνια της πρωθυπουργίας του και τον είχε φιλοξενήσει στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στην περιοχή Τσέκερς. Από την πλευρά του ο Μπερνάρντ Αρνο είχε αναλάβει τα έξοδα της παραμονής των τριών παιδιών του Τόνι Μπλερ για πρακτική εξάσκηση στις επιχειρήσεις του.

Ο Τόνι Μπλερ έχει ήδη θέσεις συμβούλου και σε άλλες πολυεθνικές εταιρείες, και συγκεκριμένα στον τραπεζικό οργανισμό JP Morgan (δύο εκατομμύρια λίρες τον χρόνο αμοιβή), στον ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό οργανισμό Zurich (ένα εκατομμύριο λίρες το χρόνο) και παράλληλα εξασφαλίζει σημαντικά ποσά από τις ομιλίες του σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Αμερική.

Για την έκδοση δε των απομνημονευμάτων του έχει συμφωνήσει αμοιβή πέντε εκατομμύρια λίρες. Ο Τόνι Μπλερ επενδύει μεγάλο μέρος από τα έσοδα του σε ακίνητα στο Λονδίνο και σε προνομιακές περιοχές κοντά στην αγγλική πρωτεύουσα. Η τελευταία του αγορά ήταν μια μεγάλη εξοχική βίλα αξίας πεντέμισι εκατομμυρίων λιρών.

Στο περιοδικό FORΒES ο Μπερναρντ Αρνό αναφέρεται ως ο 16ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία η οποία υπολογίζεται σε 10 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο αριθμός των νεκρών είτε άμεσα από επεισόδια βίας είτε από τις συνέπειές τους, που κατέγραψε έρευνα του Πανεπιστημίου «Τζον Χόπκινς» της Βαλτιμόρης και του ιρακινού Πανεπιστημίου Αλ Μουστανσιρίγια. Σύμφωνα με αυτήν, ο αριθμός των απωλειών μέχρι το 2008 έφτανε τις 600.000 .

ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ 1 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΗΣ.

ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣ .

Ο ΜΠΛΕΡ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΛΑΟΣ ΑΚΟΜΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΡΗΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ.


1 σχόλιο: