Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Γερμανία: 44 πλούσιοι ζητούν υψηλότερο φόρο!

Μια ομάδα εύπορων Γερμανών κατέθεσε επίσημο αίτημα, ζητώντας από την κυβέρνηση να επιβάλλει υψηλότερους φόρους στους πλούσιους κατοίκους της χώρας.

Το αίτημα υπογράφουν 44 πλούσιοι Γερμανοί, που δηλώνουν ότι έχουν περισσότερα χρήματα απ’όσα χρειάζονται. Τονίζουν ότι με τα επιπλέον κεφάλαια το κράτος θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει οικονομικά και κοινωνικά προγράμματα με τα οποία θα στηριζόταν η οικονομική ανάκαμψη.

Η Γερμανία θα μπορούσε να συγκεντρώσει 100 δισ. ευρώ εάν οι ευπορότεροι κάτοικοι της χώρας πλήρωναν φόρο μεγάλης περιουσίας 5% επί δύο χρόνια, επιχειρηματολογούν οι εύποροι πολίτες.

Το έγγραφο με τις 44, μέχρι στιγμής, υπογραφές, θα σταλεί στην πρόσφατα νεοεκλεγμένη καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ.

Οι εύποροι Γερμανοί δηλώνουν ότι η κρίση έχει δημιουργήσει αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, δεν επαρκεί μια απλή δωρεά χρημάτων και οι 44 Γερμανοί με την κίνησή τους, θέλουν να αλλάξει η συνολική προσέγγιση του προβλήματος.

Το κύριο πρόσωπο «πίσω» από την «πρόσκληση» φορολόγησης των εύπορων, είναι ο Dieter Lehmkuhl.

Ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του, έχουν προβάλλει την πρότασή τους στον γερμανικό Τύπο και πραγματοποίησαν πρόσφατα διαδήλωση στο Βερολίνο, κατά την διάρκεια της οποίας πέταξαν και ψεύτικα χαρτονομίσματα, για να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον στο εγχείρημά τους.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου