Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Aντιπλημμυρικά Έργα

Πριν λίγες ημέρες έβλεπα ένα βίντεο με ομιλούσα την κυρία Περιφερειάρχη ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ παρουσία του δημάρχου Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ και ενός άλλου κυρίου της Περιφέρειας, παρουσιάζαν τα αντιπλημμυρικά έργα της Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ και ανέφεραν ότι τα έργα δεν είναι fake news κλπ.
https://www.facebook.com/renaperifereia/videos/814415225428549/
Το έργο δεν είναι fake news, fake όμως είναι οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει τα έργα οι κύριοι αυτοί σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος του πλανήτη δεν θα τους αναθέταν ούτε δενδροφύτευση.
Εάν κρίνω από τα μέτρα ασφάλεια που έχουν πάρει για πεζούς και οχήματα παραβιάζοντας όλη την νομοθεσία μπορεί να φανταστεί κάποιος και την ποιότητα των έργων.(ασφαλής περίφραξη , σηματοδότηση , ανακλαστικά και φανοί κλπ.
Ο ποιο ανίδεος που περνάει από εκεί καταλαβαίνει τον τριτοκοσμικό τρόπο που εκτελούνται τα έργα,την ποιότητα των υλικών (σωλήνες),την όλη εικόνα του εργοταξίου εξ άλλου τα δείχνει και το video.
Αναρωτιέμαι όταν θα χρειαστεί να αποτελέσουν το σκοπό τους εάν θα τα καταφέρουν σε ικανοποιητικό βαθμό και πόσο θα αντέξουν σε βάθος χρόνου χωρίς προβλήματα.Ενεργός πολίτης είμαι ,καμία σχέση με αντιπολίτευση όπως βιαστικά θα με χαρακτηρίζατε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 1% ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ,ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΠ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
http://www.ggde.gr/dmdocuments/dmeot7.pdf
Οποιοσδήποτε σκεπτόμενος πολίτης κάθετε και αναρωτιέται διατίθενται εκατομμύρια ευρώ για καινούργια αντιπλημμυρικά έργα,με τα παλιά έργα τι γίνετε ? εάν είσαι λίγο παρατηρητικός όπου και να κοιτάξεις βλέπεις βουλόμενα φρεάτια που έχουν να καθαριστούν πολλά χρονια ,δεν μπορώ να φανταστώ τι γίνετε εσωτερικά στις σωληνώσεις,η αδιαφορία των μηχανισμών να καθαριστούν τα δίκτυα και φρεάτια μαζι με την αδιαφορία των πολιτών που πετάν όπου νάνε τα σκουπίδια τους κλπ.κλπ. μπορεί να φανταστεί κάποιος σε τι κατάσταση ευρίσκετε το δίκτυο όμβριων υδάτων,σε περίπτωση που θα χρειαστεί να αποτελέσουν έργο στο ΜΑΧ των δυνατοτήτων τους νομίζω ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθούν ούτε στο 50%.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα πολλά,υπόγεια σήραγγα αυτοκινήτων που περνάει κάτω από την ΣΥΓΓΡΟΥ και συνδέει ΚΑΛΛΙΘΕΑ με ΛΕΩΦ.ΑΜΦΙΘΕΑΣ (αρμόδια η περιφέρεια από ότι γνωρίζω,εξ άλλου υπάρχει ένα χάος με τις αρμοδιότητες )στην έξοδο-είσοδο από την μεριά τις Λεωφ. Αμφιθέας υπάρχουν 8 διπλά φρεάτια που σχεδόν όλα είναι βουλόμενα και έχουν φυτρώσει από μέσα φυτά.
Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ισχυρή βροχόπτωση τα πρώτα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται στις υπόγειες διαβάσεις , σήραγγες .
Ένα πολύ μικρο δείγμα φωτογραφιών .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου