Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΗΜΕΡΑ ΓΗΣ


Αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που έχει ανακαλύψει ένα άτομο με οικολογικές ευαισθησίες στην Ελλάδα στον πολύ μικρό χώρο που κινείτε, φανταστείτε τι γίνετε σε όλη την επικράτεια.Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις απευθύνθηκα στις αρμόδιες αρχές, τοπική αυτοδιοίκηση,υπουργία κλπ. φωνή βοώντος εν τι έρημο, μονάχα σε 2-3 πήρα απαντήσεις εντελώς γραφειοκρατικές, τυπικές που στην ουσία δηλώναν αναρμόδιοι η αδυναμία να επεμβούν κλπ.Σε λίγες περιπτώσεις προσπάθησα να κάνω κάτι μόνος μου όσο είναι ανθρώπινος δυνατόν για εάν άτομο,όπως να μαζέψω πλαστικά από την παραλία ,σταγόνα στον ωκεανό, μαζεύοντας τα πλαστικά παράλληλα παρατηρούσα τις αντιδράσεις των ανθρώπων που  περνούσαν άλλοι κουνούσαν το κεφάλι, άλλοι έκαναν κριτική, άλλοι κοιτούσαν και μου έδιναν   συγχαρητήρια κανεις  τους δεν μου ζήτησε μια σακούλα και γάντια ( βιοδιασπώμενα ) να μαζέψει μερικά πλαστικά .
Πώς θα αντιδρούσατε στη σκέψη ότι σε μερικά χρόνια η Μεσόγειος θα έχει περισσότερα πλαστικά σκουπίδια από ότι ψάρια ως το 2050;
Γνωρίζετε ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στη θάλασσα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε λεπτό καταλήγει στη θάλασσα ποσότητα σκουπιδιών ίση με ένα φορτηγό;
Η κατάσταση στις θάλασσες φαίνεται να γίνεται όλο και πιο σοβαρή, ενώ με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η ποσότητα των σκουπιδιών που απορρίπτονται στην θάλασσα θα διπλασιαστεί.
«Οι παραλίες λειτουργούν ως φυσική παγίδα» και εκεί είναι η ευκαιρία μας να συλλέξουμε τα πλαστικά. Αν γινόταν μια συντονισμένη προσπάθεια, θα μπορούσε ο καθαρισμός να αποδώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου