Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μια ιστορία με φίδια και με δράκουλες

Ουραγός στην ανακύκλωση η Ελλάδα
Μόλις 16% το ποσοστό ανάκτησης στη χώρα μας, με το 80% των απορριμμάτων να καταλήγει στις χωματερές.
Εγώ βάζω στοίχημα δεν είναι ούτε 10% και άντε να πηγαίνει για κατεργασία σε νόμιμα εργοστάσια ένα 7% το άλλο ποσοστό αφαιρείτε από τους κάδους από ρακοσυλλέκτες ΧΑΡΤΙ και ΜΕΤΑΛΛΑ ,με αποτέλεσμα εάν δεν επιδοτούνται αυτά τα εργοστάσια δεν είναι βιώσιμα άρα θα κλείσουν και κάποιοι θα μείνουν άνεργοι.
Μια άλλη παράμετρο αρκετές φορές έχω δει κάδους ανακυκλώσεις να τους παίρνουν απορριμματοφόρα και ένα σοβαρό ποσοστό στους μπλε κάδους δεν έχει ανακυκλώσιμα,περιέχει οργανικά απορήματα. Για κάδους οργανικών απορριμμάτων χρώματος καφέ που έχω προσέξει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης ούτε στα πιο τρελά όνειρα μας το 2030 και εάν .
Μια χρεοκοπημένη χώρα με 25% ανεργία απαξιώνει αυτούς τους μικρούς θησαυρούς και μια χώρα πλούσια σαν την Σουηδία ανακυκλώνει το 99% των αποβλήτων της, με μόνο το 1% να καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής. Επιπλέον, με μία διαδικασία που ονομάζεται «απόβλητα σε ενέργεια» παράγεται βιώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από τα σκουπίδια της χώρας.
Εάν δεν παρθούν σοβαρά μέτρα θα χάνονται εκατομμύρια ευρώ καθημερινά, δυστυχώς είναι οξύμωρο από ένα κράτος, από μια τοπική αυτοδιοίκηση κλπ. που υπολειτουργούν σε τραγικό βαθμό να περιμένεις σοβαρά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου