Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Παχυλές αποζημιώσεις λαμβάνουν πρώην Ευρωπαίοι επίτροποι

Παχυλές αποζημιώσεις λαμβάνουν πρώην Ευρωπαίοι επίτροποι

Πρώην Ευρωπαίοι επίτροποι εξακολουθούν να λαμβάνουν αποζημιώσεις ολοκληρώνοντας τη θητείας τους, ως στήριγμα έως ότου βρουν νέα εργασία, ακόμη και όταν έχουν ήδη παράλληλα άλλη μισθωτή δραστηριότητα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times Deutschland.

Συνολικά "17 πρώην αξιωματούχοι λαμβάνουν ακόμη αποζημιώσεις ύψους τουλάχιστον 96.000 ευρώ ετησίως, μολονότι είχαν εδώ και πολύ καιρό μια θέση λομπίστα ή κάποια πολιτική θέση", επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Ένας από αυτούς τους "διπλο-κερδισμένους" είναι ο πρώην επίτροπος για τον Ανταγωνισμό, Τσάρλι ΜακΚρίβι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ιρλανδός πρώην επίτροπος φέρεται να εξακολουθεί να λαμβάνει προσωρινή αποζημίωση ύψους περίπου 11.000 ευρώ το μήνα, πέραν των αποδοχών του ως μέλος του συμβουλίου επιτήρησης της αεροπορικής εταιρίας Ryanair όπου απασχολείται. Οι αποδοχές αυτές υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε σχεδόν 47.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην επίτροπος Αλιείας, Τζο Μποργκ, παραδέχτηκε, όταν του ζητήθηκε το σχόλιο του από την εφημερίδα, ότι λαμβάνει 11.000 το μήνα, ενώ εργάζεται σε ευρωπαϊκό λόμπι, σημειώνοντας πως οι πρώην Ευρωπαίοι επίτροποι έχουν δικαίωμα επί τρία χρόνια να λαμβάνουν το 40% έως το 65% του βασικού τους μισθού τους, που αντιστοιχεί σε ποσό τουλάχιστον 20.278 ευρώ μηνιαίως.

Το ποσό αυτό "βοηθάει τους πρώην ευρωπαίους Επιτρόπους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας", δήλωσε ο επίτροπος από τη Μάλτα στην εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου