Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ


Εν έτη 2019 Ν.ΣΜΥΡΝΗ
Οι κύριοι αυτοί εργάζονται (επισκευάζουν υπόγειες οπτικές ίνες ) σχεδόν στη μέση του δρόμου κρυμμένοι πίσω από ένα παρκαρισμένο από αυτούς που έρχονται από τον ένα δρόμο,πάνω σε στροφή σε πολυσύχναστη διασταύρωση στην Ν.Σμυρνη παίζοντας κορόνα γράμματα την ζωή τους,τα μέτρα ασφάλειας για να είναι ορατοί ανύπαρκτα, ούτε μια απλή περίφραξη ,ούτε ένα απλό κώνο σημάνσεις , ούτε ένα απλό αντανακλαστικό γιλέκο, πιστεύω ότι αυτή εικόνα ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο ακόμη και στις ποιο υποανάπτυκτες κοινωνίες.
Αδιάφοροι εργαζόμενοι για την ζωη τους , αδιάφοροι εργοδότες, Κράτος που υπολειτουργεί με σχεδόν ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς,μέχρι να ακουστεί στις ειδήσεις.
Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος,πόσα σπίτια θα κλείσουν σε περίπτωση ενός σοβαρού ατυχήματος ?σε τι περιπέτειες τύψεις κλπ. θα πει ο οδηγός που θα προκαλέσει το ατύχημα που μπορεί να είναι ένας οποιοσδήποτε από εμάς κλπ.κλπ. και όλα αυτά από αδιαφορία.
Κάποια πράγματα που τα θεωρούμε σε αυτή την χώρα με τις πολλές αθεράπευτες παθογένειες λεπτομέρειες κρύβουν τραγωδίες,δεν είναι ηλίθιες κάποιες άλλες κοινωνίες που δίνουν τεράστια σημασία σε αυτά .
Κάποιοι απορούν που είμαστε στις πρώτες θέσεις με τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα στην Ευρώπη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου