Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ


Επαναλαμβάνομαι μπας και σώσω κάτι, δεν με νοιάζει εάν κάποιοι με θεωρούν γραφικό,εάν και έρχεται η στιγμή που με μεγάλη μου λυπεί επαληθεύομαι.
Αποκομιδή απορριμμάτων σήμερα στην Ν.ΣΜΥΡΝΗ και ατομικά μέτρα προστασίας εργαζομένων ,ούτε τα πιο στοιχειώδη που λέγονται γάντια εργασίας δεν φορούν ,δεν μιλάμε για μάσκα ασφαλείας,γιλέκο ασφαλείας φωσφοριζέ κλπ.ο ένας κύριος πιάνει κάδους χωρίς γάντια πιάνει και το τσιγάρο που έχει στο στόμα.
Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις πιο τριτοκοσμικές χώρες του πλανήτη,τους το έχω επισημάνει πολλές φορές, η δικαιολογία των προϊσταμένων τους,εμείς τους τα προμηθεύουμε αλλά αυτοί δεν τα φορούν.
Τα γάντια σε προστατεύουν από μικροτραυματισμούς, σε αποτρέπουν να σκαλίσεις την μύτη σου η να βάλεις τα βρομόχερα σου στο στόμα σου και φυσικά να έρχονται σε επαφή με μολυσμένες επιφάνειες.
Η μάσκα να μην αναπνεύσεις μολυσμένα μικροσωματίδια όλοι γνωρίζουν ότι δεν τηρούνται κανόνες σε κάδους θα βρεις από νοσοκομειακά απόβλητα μέχρι επικίνδυνα χημικά.
Τα γιλέκα ασφαλείας φωσφοριζέ (αλλου φοράνε στολές) βοηθάνε το να είσαι ορατός από διερχόμενα αυτοκίνητα ειδικά το βράδυ,οταν διασχίζεις δρόμους και μεταφέρεις κάδους.
Υπάρχει και μια νομοθεσία που τους υποχρεώνει να φέρουν μέτρα προστασίας , εάν συνοδευόταν και από ένα πρόστιμο θα σου έλεγα εγώ εάν θα τα φορούσαν.
Όσοι βιαστείτε να με κατακρίνετε για τα πρόστιμα φτωχοί άνθρωποι κλπ.θα σας απαριθμήσω μερικές από τις επιπτώσεις από ένα ατύχημα δεν είναι και λίγα αυτά που έχουν γινει συμπεριλαμβάνει και θανάτους η από ασθένειες που ούτε καν καταγράφονται.
Ο πρώτος που θα έχει τις πιο σοβαρές επιπτώσεις θα είναι ο ίδιος και κατά συνέπεια η οικογένεια του.
Πρόσθετη επιβάρυνση του είδη επιβαρυμένου πολύπαθου συστήματος υγείας.
Οικονομική επιβάρυνση στα οικονομικά της χώρας στο ασφαλιστικό και κατά συνέπεια στον φορολογούμενο.
ΚΛΠ.ΚΛΠ.
Έχουμε και εδώ πολλές πρωτιές σε σχέση με τα εργατικά ατυχήματα, θέλετε δεν θέλετε για οποιαδήποτε εργασία που γίνετε πρέπει να τηρούνται κανόνες ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων και τρίτων.
Οι παθογένειες πολλές,τα λάθη πολλά,η αδιαφορία μεγάλη,ο αντί επαγγελματισμός τεράστιος με αυτά και άλλα πολλά, μικρά και μεγάλα, τρυπάμε τον πάτο του βαρελιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου