Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η ΑΝΟΜΙΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ


Οι εκτελούντες τα έργα στην Όμηρου και όχι μόνο συνεχίζουν να συμπεριφέρονται στους δημότες της Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ με το χειρότερο τρόπο θα το επαναλάβω στα ζώα σε πολιτισμένες κοινωνίες συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα ,σε αυτούς που με τους φόρους τους πληρώνονται για τις άθλιες υπηρεσίες που προσφέρουν .
Παρά την εγκληματική αμελιά για πεζούς και οχήματα κατά όλο το μήκος του έργο που είναι ένα ξέφραγο αμπέλι,πρόσφατα κλείσανε την πιο πολυσύχναστη διάβαση πεζών σε φανάρια του ΚΟΚ της Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ Ομήρου -Ελ. Βενιζέλου.
Από την μια μεριά του πεζοδρομίου σκάψανε μέχρι την μέση σχεδόν της Ελ. Βενιζέλου κλείνοντας τέλειος την διάβαση περιφράζοντας με το άθλιο πορτοκαλί δίχτυ που στηρίζετε σε σκουριασμένες μπετόβεργες.
Παρατηρώντας την ΚΥΡΙΑΚΗ περιμένοντας την αστυνομία που έκανε 2 ώρες να έρθει, γυναίκες με καρότσια , αναπηρικά αμαξιδια οικογένειες ολόκληρες , ηλικιωμένοι, παιδιά κλπ να κάνουν ολόκληρο τον κύκλο, να βγαίνουν στην μέση του δρόμου στην Ελ.Βενιζελου,κάποια στιγμή συναντιόντουσαν μεταξύ τους και δημιουργούσαν ένα μικρό συνωστισμό στην μέση του δρόμου περνώντας ξυστά αυτοκίνητα,μηχανές, φορτηγάκι και πάνω δεν χώραγε.
Ο κύριος αυτός κατά όλο το μήκος του έργου έχει καταπατήσει όλο τον νόμο για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων (σηματοδότηση, ασφαλείς περίφραξη φωτισμός κλπ.
Για πεζούς ΥΑ 6952/ΦΕΚ 420/Β/16.3.2011 Υποχρεώσεις και μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών κατά την εκτέλεση εργασιών σε κοινόχρηστους χώρους πόλεων και οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών.
Βάσει νόμου θα έπρεπε να είχε κατασκευάσει μεταλλική η ξύλινη ράμπα γέφυρα που θα περνάει πάνω από το μικρό σκάμμα με ασφαλείς κουπαστές κοντά στο ύψος του φαναριού της διαβάσεις να μπορούν να περνούν με ασφάλεια οι πεζοί και όχι να βγαίνουν στην μέση του δρόμου.
Κάποιοι με θεωρούν γραφικό, κάποιοι μου κάνουν αρνητικά σχόλια , κάποιος με μπλόκαρε από ομάδα της Ν.Σμυρνης (η ομορφότερη πλατεία) κάποιοι άλλοι που σχετίζονται άμεσα με όλα αυτά με έχουν στοχοποιησει, ελπίζω να έχουν όλοι αυτοί δίκιο και όλα αυτά που συχνά αναρτώ να είναι λάθος και ότι ποτέ δεν πρόκειται να γινει κάποιο ατύχημα .
Έχω ταξιδέψει στις 4 γωνιές του πλανήτη ακόμη και σε υποανάπτυκτες χώρες πουθενά δεν είδα τόσα αίσχη μαζεμένα και τέτοια ασέβεια στον πολίτη , ειδικά σε χώρες δικαίου και πολιτισμού τα έργα στο αστικό τοπίο απόρθητα φρούρια, η ασφάλεια των πεζών πέρα από κάθε φαντασία ,καμιά φορά ήταν και υπερβολικοί π.χ φωτισμένα τόξα που σε καθοδηγούσαν που θα πας, μέχρι και ηχητικά μηνύματα κλπ.κλπ. Ελπίζω όλες αυτές οι κοινωνίες να έχουν άδικο και εγώ μαζί ο γραφικός και να μην γινει ποτέ κάποιο ατύχημα .
Δυστυχώς δεν είναι έτσι όμως, αποδεδειγμένα επιστημονικά (ένα κομμάτι των σπουδών μου) και στη πράξη η πρόληψη είναι η αρχή και το τέλος για να προλάβεις όσο μπορείς το κακό είτε αυτό είναι ατύχημα είτε αρρώστια ακόμη και εάν οι πιθανότητες να γινει κάτι είναι μια στο εκατομμύριο κλπ. Δυστυχώς σε αυτή την χώρα η πρόληψη έρχεται τελευταία, όταν θα γινει το κακό ψάχνουν όλοι μαζί ποιος φταίει και γίνονται όλοι ειδικοί.
Ένα πολύ μικρό δείγμα φωτογραφιών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου