Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Φυσικές καταστροφές γινόντουσαν, γίνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και θα επιδεινώνονται στο μέλλον, ένα μερίδιο υπευθυνότητας οφείλετε στις δραστηριότητες του ανθρώπου είναι το τίμημα που πληρώνει για την άναρχη ανάπτυξη του , το τίμημα είναι πολύ πιο ακριβό σε ανοργάνωτους κρατικούς μηχανισμούς , διεφθαρμένες κοινωνίες που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.
Υπάρχουν οι προοδευτικοί οργανωμένοι κρατικοί μηχανισμοί που κάνουν ότι είναι δυνατόν με υποδομές,οργάνωση,πρόγραμμα για την πρόληψη την άμυνα και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές.
Θα αναφέρω ένα πολύ μικρό χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού της χώρας μας για την πρόληψη, το μέγεθος μπορεί να απέχει πολύ από το τραγικό που συνέβη στην δυτική Αττική σήμερα αλλά το φέρνω σαν παράδειγμα για να αναδείξω τις μεγάλες δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού.
Προσπαθώ να είμαι ενεργός πολίτης ενοχλώ το κρατικό μηχανισμό εδώ και πολλά χρόνια για ότι στραβό αντιλαμβάνομαι , η αντιμετώπιση που έχω στην πλειοψηφία των αιτημάτων μου είναι η αδιαφορία, ανεπάρκεια , γραφειοκρατία, καταμερισμό αρμοδιοτήτων και αρκετές φορές ειρωνεία και χλευασμό κλπ. για αυτό εκπλήσσομαι δύσκολα για διάφορα που συμβαίνουν.
Υπάρχουν στην λεωφόρο ΣΥΓΓΡΟΥ 4 υπόγειες σήραγγες αυτοκινήτων που συνδέουν την Ν. Σμύρνη με την Καλλιθέα κατασκευαστήκαν την δεκαετία του εβδομήντα.
Εδώ και πολλά χρόνια αυτές οι διαβάσεις μένουν ασυντήρητες φωτισμός, βουλόμενα φρεάτια και κατεστραμμένα, επικίνδυνο οδόστρωμα κλπ., ο λόγος ότι κανένας δεν είναι αρμόδιος από τότε που κατασκευαστήκαν αυτές οι σήραγγες , όταν πριν 3 χρόνια άρχισα να πιέζω πάρα πολύ με αλληλογραφία και τηλέφωνα έμπλεξα με μια τεράστια γραφειοκρατία ο ένας με έκανε μπαλάκι στον άλλο Δήμοι και Περιφέρεια. Το μόνο που έχω κατέφερα μετά από 2,5 χρόνια είναι να επισκευαστεί ο φωτισμός και αυτό έγινε λόγω της μεγάλης επιμονής που είχα, το αντιλήφθηκα σαν χάρη για να με ξεφορτωθούν , κάνουν λάθος.
Τα φρεάτια έχουν να καθαριστούν εδώ και κάτι χρόνια ,έχουν χορταριάσει από το πολύ χώμα και πολλά από αυτά έχουν καταστραφεί.
Αυτή η περίπτωση είναι μια από τις πολλές που έχω συναντήσει , χρειάζεται τεράστια προσπάθεια ,υπομονή,ψυχραιμία, κουράγιο εάν θέλεις να διορθώσεις τις πάρα πολλές παθογένειες που βλέπεις γύρω σου,η φωνή του απλού πολύ δύσκολα ακούγεται.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου