Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Χαοτική δημοσία διοίκηση,χαοτικό κράτος και παθογένειες.


Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η μόνη λύση για να θεραπευτούμε είναι να χτυπήσουμε με δραστικά φάρμακα την πηγή της μολύνσεις,τοσο θα συνεχίζουμε να είμαστε χρόνιοι ασθενείς.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΕΦ
Κύριοι-ες του ΣΕΦ κάνοντας συχνά βόλτα με ποδήλατο στην περιοχή του Φαλήρου παρατήρησα μέσα σε όλα τα κακός κείμενα της περιοχής μια μικρή παραλία που ευρίσκετε δίπλα σας να έχει καταντήσει μια μικρή χωματερή, τα σκουπίδια(πλαστικά ) είναι πιο πολλά από τα βότσαλα, τέτοιες εικόνες δύσκολα θα δεις ποια σε τριτοκοσμικές χώρες που βρίσκονται σε ανάπτυξη .
Πώς θα αντιδρούσατε στη σκέψη ότι σε μερικά χρόνια η Μεσόγειος θα έχει περισσότερα πλαστικά σκουπίδια από ότι ψάρια ως το 2050;
Γνωρίζετε ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στη θάλασσα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε λεπτό καταλήγει στη θάλασσα ποσότητα σκουπιδιών ίση με ένα φορτηγό;
Η κατάσταση στις θάλασσες φαίνεται να γίνεται όλο και πιο σοβαρή, ενώ με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η ποσότητα των σκουπιδιών που απορρίπτονται στην θάλασσα θα διπλασιαστεί.
«Οι παραλίες λειτουργούν ως φυσική παγίδα» και εκεί είναι η ευκαιρία μας να συλλέξουμε τα πλαστικά. Αν γινόταν μια συντονισμένη προσπάθεια, θα μπορούσε ο καθαρισμός να αποδώσει.
Επισυνάπτω φωτογραφικό υλικό. 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Α..Μ..
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε απάντηση της από 15/02/2017 επιστολής σας ενημερώνούμε ότι μας διακατέχει επακριβώς η ίδια περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση που διακατέχει και εσάς ως πολίτη. Η Διοίκηση - Διεύθυνση τον Σ.Ε.Φ. Θεωρεί μείζων Θέμα την προστασία καθώς και τον εξωραϊσμό τον περιβάλλοντος χώρου. Βάσει τον νόμού ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2971/2001 ΦΕΚ Α285/19122001, άρθρο 2.1 που αναφέρεται στην κυριότητα αιγιαλού, παραλίας όχθης και παρόχθιας ζώνης και χρησιμότητα αυτών: Ο αιγιαλός η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται, ως εκ τούτου η εν λόγω παραλία ανήκει στη Διεύθυνση Διαχείρισης Περιουσίας -ΕΤΑΔ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής τμ. Αιγιαλού, καθώς και υπό την προστασία της Διεύθυνσης Λιμενικού Πειραιά. Ειδικότερα το Σ.Ε.Φ. δεσμεύεται βάσει του νόμου ΦΕΚ Β'αρ. φύλλου 1020/25-04-2013 το οποίο μεταβίβασε στην Α.Ε. ΤΑΙΠΕΔ κάθε είδους τιεριουσιακής φύσεως δικαιώματα τον περιβάλλοντα κώρπιι του. 
Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ άμα τη λήψη καθηκόντων της από τον Ιούλιο του 2016, αφού διαπίστωσε την κατάσταση απέστειλε έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες το οποίο σας επισυνάπτουμε. Με το έγγραφο αυτό ζητήσαμε να μας χορηγηθεί άδεια προσέγγισης και παρέμβασης ούτως ώστε να καθαρίσει η υπηρεσία μας εθελοντικά για πολλοστή φορά τον εν λόγω χώρο, κάτι για το οποίο δεν ΛΑΒΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ . Συνεπεία αυτής της έλλειψης κατά την αδειοδότησή της κάθε δραστηριότητα αντιμετωπίζει ένα ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΣ πλαίσιο απαγορεύσεων ή επιτρεπόμενων χρήσεων. 
Εντούτοις ως είθισται το Σ.Ε.Φ σε συνεργασία με Περιβαντολογικές εταιρίες προβαίνει σε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού. ‘Ηδη υπάρχει επικείμενος προγραμματισμός ενόψει ανοιξιάτικης-θερινής σαιζόν για άμεση αποκατάσταση της παραλιακής μετώπης. 
Ο Συντονιστής Διευθυντής Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας
Γεώργιος Δημόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου