Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ Ν.ΣΜΥΡΝΗ

Κύριοι του δήμου Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ στην γειτονία μου στην οδό Β. Βουλγαροκτονου εκτελείτε ένα δημόσιο έργο ο 7ος βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου περνάω καθημερινά από εκεί και παρατηρώ την προχειρότητα της περιφράξεις του εργοταξίου.
Στην αρχή του έργου είχαν τοποθετήσει μια πόρτα από συρμάτινο  πλέγμα που με τον πρώτο αέρα η πορτα αυτή βρέθηκε στην μέση του δρόμου με όλες τις συνέπειες για την οδική ασφάλεια την μάζεψα εγώ και την έβαλα στην θέση της.
Αυτή την στιγμή που σας γράφω το ρόλο της πόρτας τον παίζει μια μπουλντόζα που άνετα από δέξια η αριστερά οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει στον χώρο του εργοταξίου.
Από την δέξια πλευρά του εργοταξίου επί της Βουλγαροκτονου έχει τοποθετηθεί μόνο ένα πλαστικό πλέγμα.
Από την μεριά της οδού Σινώπης έχει τοποθετηθεί μια πρόχειρη περίφραξη από λαμαρίνες στην  δεξιά πλευρά έχει μια χαραμάδα που άνετα μπορεί να εισέλθει ένα παιδί το ίδιο ισχύει και από την αριστερή  εκεί μεσολαβεί μια μάντρα που άνετα μπορεί να ανέβει κάποιος, θέλω να σας υπενθυμίσω το ύψος πίσω από την περίφραξη αυτή είναι περίπου 8-10 μέτρα.
Από όσο γνωρίζω ότι εργοτάξια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους το βράδυ φωτίζονται για ασφάλεια, στο συγκεκριμένο βαθύ σκοτάδι .

Όλοι γνωρίζουμε την τάση των παιδιών και των εφήβων για εξερεύνηση η για παιχνίδι σε περίεργους χώρους και ειδικά σε χώρους εργοταξίων, όλοι περάσαμε από αυτή την ηλικία.Οποιος εισέλθει εκεί είναι μεγάλες οι πιθανότητες τραυματισμού στην καλύτερη περίπτωση και ειδικά το βράδυ.

Αρχίζω και αμφιβάλω για την σοβαρότητα της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο δεν διανοούμαι  μια σοβαρή εταιρία να μην λαμβάνει σοβαρά τα μέτρα ασφαλείας προ τρίτους. Μια πρόχειρη έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο η εταιρία είναι ανύπαρκτη ούτε web site δεν υπάρχει κάτι που να προβάλει τα έργα της εταιρίας, το μονο που βρήκα είναι ένα web site με την επωνυμία ΕΛΓΙΜ που ασχολείται με αστικές κατοικίες και real estate που μάλλον συνδέεται με την εταιρία LATERN CONSTRUCTION COMPANY SA που έχει αναλάβει το έργο .Δεν είναι δικιά μου δουλειά ο έλεγχος της φερεγγυότητας μια εταιρίας εκ του αποτελέσματος θα κριθεί δυστυχώς.
Παρακαλώ τον δήμο να έχει τον έλεγχο των εταιριών που εκτελούν έργα εντός του δήμου για να παίρνονται  τα σωστά μέτρα  ασφάλεια που περιγραφεί ο νόμος για να αποφευχθούν ατυχήματα.
Επισυνάπτω φωτογραφίες.

 Παρακαλώ πολυ όπως πρωτοκολλήσετε την επιστολή μου και να λάβω αριθμό πρωτοκόλλου.

Ευχαριστώ πολύ

ΑΜΥΝΤΑΣ ΜΠΑΣΟΥΛΟΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου