Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Φίλος της στήλης μού τηλεφώνησε να με ενημερώσει ότι στο νοσοκομείο της περιοχής του στην Πελοπόννησο το υπουργείο Υγείας διόρισε διοικητή έναν θεολόγο.
Αν δεν είναι αυτό που υποπτεύομαι, τότε η κα Ξενογιανακοπούλου μου αποδεικνύει ότι την έχω αδικήσει. Εμφανίζει πρακτικό πνεύμα ή έστω χιούμορ. Ο θεολόγος είναι κατάλληλο πρόσωπο για διοικητής νοσοκομείου αν πιστεύει κάποιος ότι η δημόσια υγεία έτσι όπως έχει καταντήσει είναι ο προθάλαμος για τας αιώνιας μονάς. Ποιος θα μπορούσε να εξοικειώσει τους ασθενείς καλύτερα με το αύριο, παρά ένας θεολόγος.
Να μην αδικούμε όμως τους ανθρώπους που αντικατέστησε η κα Ξενογιανακοπούλου. Ο θεολόγος διαδέχθηκε ένα συνταξιούχο καραβανά.
Θεολόγοι, καραβανάδες, χαρτορίχτρες, λαχειοπώλες, σαμαλητζήδες και λοιποί εξ επαγγέλματος άεργοι σαλταδόροι της εξουσίας που αποτελούν κομματικούς στρατούς των πελατών, είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να μας οδηγήσουν στην Ιθάκη του κ. Γ. Α. Παπανδρέου.
Δυστυχώς η παραπάνω περίπτωση δεν αποτελεί μια εξαίρεση, αλλά τον κανόνα της δημόσιας διοίκησης. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ορίσει επικεφαλής κραταιάς κρατικής καπνοβιομηχανίας ένα τραυματιοφορέα στο επάγγελμα αποσπασμένο από χρόνια στα κομματικά γραφεία.
Μετά μας φταίει το ανθελληνικό μένος της Bild και του Focus που μας αποκαλούν απατεώνες.
Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε στην Ιθάκη του ΓΑΠ ποτέ, αλλά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι άδικα και ασυνάρτητα. Είναι όμως καλύτερα απ’ το τίποτα. Τα μέτρα είναι άδικα π.χ. γιατί στις περικοπές περιλαμβάνουν και πενιχρές συντάξεις των παππούδων με τρόπο σχεδόν όμοιο ή και χειρότερο με τις παχυλές συντάξεις δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων ηλικίας 45-60 ετών.
Οι τελευταίοι συνήθως είναι συνταξιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου και οι συντάξεις του αποτελούν κατάχρηση κάθε έννοιας ευνομίας. Συνήθως αποτελούν προϊόν διαπλοκής μεταξύ συνδικαλιστικών συντεχνιών και κυβερνώντων. Τα όρια μεταξύ των δυο αυτών κατηγοριών είναι δυσδιάκριτα.
Το ΔΝΤ ήρθε και αυτό που πρωτίστως το ενδιαφέρει είναι να συμμαζέψει τα πράγματα για να μην εξελιχθεί η ελληνική χρεοκοπία σε θρυαλλίδα που θα βάλει φωτιά στον κόσμο. Η υπαγωγή στο ΔΝΤ αποτελεί μια ευκαιρία να κάνουμε μια καινούργια αρχή.
Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη κανένα σημάδι αισιοδοξίας για την Ελλάδα.
Υπάρχουν όμως σημάδια επιτάχυνσης των εξελίξεων στην Ευρώπη. Εξαιτίας της ελληνική κρίσης η Ε.Ε. βγήκε από το λήθαργο και το πιθανότερο είναι ότι λίαν προσεχώς θα πρέπει να αποφασίσει να προχωρήσει είτε στην ολοκλήρωση είτε στη διάλυση.
Αν η Ε.Ε. προχωρήσει στην ενοποίηση της οικονομικής πολιτικής αρχικά και των λοιπών στη συνέχεια, ως εκ πεποιθήσεων αισιόδοξος, αυτό θεωρώ σαν επικρατέστερο σενάριο, τότε και το ελληνικό πρόβλημα θα υποταχθεί στους κανόνες ενός ευρύτερου σχεδιασμού. Αν όχι, θα συνεχίσουμε ετούτος ο τόπος να κυβερνιέται από τους Μαυρομιχάληδες κάθε εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου