Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΡΩΝ


Αυτό είναι κράτος που σέβεται τους φόρους και την ασφάλεια των πολιτών , πλήρεις ανταποδοτικότητα φόρων.
Μια Σκανδιναβική χώρα σαν την Νορβηγία, έχει μακρύ χειμώνα, χειμώνας που μεταφράζεται σε χιόνι, πολύ χιόνι. Τι έχουν σκεφτούν οι Νορβηγοί ώστε οι δρόμοι και οι πεζόδρομοί τους να μην πιάνουν χιόνι; Κάτι απλό, την ενδοδαπέδια θέρμανση.
Ήδη σε αρκετούς δρόμου του Όσλο έχουν εγκατασταθεί τέτοια συστήματα, με την Ισλανδία να ακολουθεί και να τοποθετεί και αυτή στους πεζόδρομους του Reykjavik και του Akureyri παρόμοια συστήματα. Τα συστήματα λειτουργούν είτε με θερμικά ηλεκτρικά καλώδια είτε με σωλήνες ζεστού νερού, και πλέον είναι αρκετά εύκολα στην τοποθέτηση τους.



Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Όποιος θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά που αυτό οδηγεί συνήθως την εμπλοκή σου με το κράτος η την τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να είναι τέρας υπομονής και ηρεμίας, εάν δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι καλύτερα μην το επιχειρήσει , γιατί είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει να παίρνει ψυχοφάρμακα η θα πάει φυλακή. 
Ένα μικρό παράδειγμα από τα χιλιάδες ξοδευτήκαν, εκατοντάδες χιλιάδες εύρω για την εγκατάσταση πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων δουλέψαν σποραδικά και εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι εκτός λειτουργιάς.Ενα εργαλείο χρήσιμο για την αποφύγει ατυχημάτων και κυκλοφοριακής συμφορήσεις που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ελλιπείς οδική ασφάλεια της χώρας.Σε ερώτηση μου πότε θα επισκευαστούν δεν πήρα απάντηση.Το αξιοπερίεργο είναι ότι μια πιο παλιά πινακίδα μεταβλητών μηνυμάτων δεν γνωρίζει κανείς πότε και γιατί τοποθετήθηκε.
Κύριοι της ΔΕΚΕΣΟ θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων ενημερώσεις οδηγών στη Λ.Συγγρου.
Ανεβαίνοντας την Συγγρου στος ύψος του Αγ. Σώστη ευρίσκονται δυο πινακίδες μνημάτων ενημερώσεις οδηγών επάνω σε μεγάλες μεταλλικές κατασκευές σε απόσταση ολίγων μέτρων μεταξύ τους,η πρώτη πινακίδα δεν την έχω δει ποτέ να λειτουργεί , η δεύτερη λειτουργεί σπάνια και εδώ και πάρα πολύ καιρό καθόλου πολλές φορές ανεβαίνοντας για κέντρο είναι εκτός λειτουργιάς παρόλο την κυκλοφοριακή συμφόρηση που υπήρχε , η συνέβαιναν διάφορα γεγονότα όπως διαδήλωση,ατυχημα κλπ.
Μια ενημέρωση παρακαλώ ενώ υπήρχε η πρώτη πινακίδα γιατί σε λίγα μετρά κατασκευάστηκε και δεύτερη που σε τελική ανάλυση ούτε και αυτή δουλεύει.