Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΦΟΡΟΙ ΔΑΝΙΑΣ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ηθική ως δημιουργία εμπιστοσύνης στις σχέσεις κράτους πολίτη. Κι εδώ η φορολογική πολιτική έχει τον πρώτο ρόλο. Σύγχρονοι οικονομολόγοι, όπως ο νομπελίστας Τζέιμς Μπουκάναν (σε άρθρο του το 1986 «Τα ηθικά όρια της φορολογίας» ) έχουν επιχειρηματολογήσει πως υπάρχουν σαφή ηθικά όρια στην φορολόγηση, που αν το κράτος τα υπερβεί, κατακρημνίζεται η εμπιστοσύνη με καταστροφικές συνέπειες για την λειτουργία της οικονομίας.
Τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα και αυτά που έρχονται στην Ελλάδα υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά τα όρια. Η πρώτη στάθμιση της ηθικής της φορολογίας έχει ως μέτρο την ανταποδοτικότητα. Κάθε φορολογία που δεν είναι πλήρως ανταποδοτική, δεν είναι ΗΘΙΚΗ και η ανταποδοτικότητα της φορολογίας στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή. Το κράτος δήθεν προσφέρει αγαθά στους πολίτες του «δωρεάν υπηρεσίες» (δηλαδή που έχουν πληρωθεί από τη φορολογία) αλλά στην πραγματικότητα όχι, πχ: δωρεάν παιδεία με πληρωμή για φροντιστήρια, τεράστια έξοδα για τους φοιτητές εκτός έδρας τους, κακής ποιότητα παιδεία κλπ. δωρεάν περίθαλψη με φακελάκια για τους γιατρούς πολύ χαμηλές και κακές νοσοκομειακές υπηρεσίες, χρονοβόρες κακές δημοσιές υπηρεσίες σε συνδυασμό με λαδώματα, επικίνδυνοι δρόμοι και πεζοδρόμια, ελλιπείς έλεγχοι για τροχαία ατυχήματα, ελλιπείς ασφάλεια από εγκληματικότητα και παρανομίες από πολίτες προς άλλους πολίτες, προστασία από εταιρίες προς καταναλωτές, χρονοβόρα και αδιαφανής δικαιοσύνη και άλλα πολλά.
Το κράτος απαιτεί υπέρογκους φόρους χωρίς να εχει δείξη ούτε ένα μικρό δείγμα ανταποδοτικότητας .

Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Εδώ και πολλούς μήνες προσπαθώ να ανακαλύψω ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη για τις 3 υπόγειες σήραγγες διέλευσης αυτοκινήτων της Συγγρου που συνδέουν Ν. Σμύρνης Καλλιθέας.Μετα από πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες και αλληλογραφίες δεν έχω κανένα αποτέλεσμα δηλώνουν όλοι αναρμόδιοι . Εκτός από την ΔΕΚΕΣΟ που λέει ότι μπορεί να μπορεί να συνδράμει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της και εφόσον ζητηθεί, από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων οι οποίες δεν ανταποκρίνονται και δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση.
Το αποτέλεσμα είναι ο κάθε ενεργός πολίτης που ενδιαφέρετε για τα κοινά να είναι στη μέση σε μια τραγελαφική κατάσταση που τον οδηγούν να πάψει να είναι ενεργός .Αυτο είναι ένα μικρό παράδειγμα από τα πολλά που έχω συναντήσει .
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ
Αγαπητοί κύριοι της ΔΚΕΣΟ και Δ.Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ θα ήθελα να σας ενημερώσω πάλι, πρηγούμενη ειδοποίηση 14/5/2015, σχετικά με την τραγική κατάσταση σε θέματα φωτισμού στις υπόγειες διαβάσεις οχημάτων που περνούν κάτω από την Συγγρου και συνδέουν την Ν.Σμύρνη με την Καλλιθέα.
Στην υπόγεια διάβαση Εφέσου-Αγ.Πάντων από τα 40 φωτιστικά ανάβουν μόνο 3, στην κεντρική υπόγεια διάβαση στην οδ. Δαβάκη από τα 40 φωτιστικά ανάβουν μόνο 4 ,στην υπόγεια διάβαση στη Χαροκόπου από τα 40 φωτιστικά ανάβουν μόνο 5.
Στην υπόγεια διάβαση από την Αγ.Παντων προς Εφέσου το οδόστρωμα είναι σε άθλια κατάσταση κατά μήκος του δρόμου υπάρχει χαντάκι. Παρακαλώ όπως επισκευαστούν τα φωτιστικά γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για οχήματα και πεζούς και ενα ατυχημα ειναι θέμα χρόνου.
Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση σας.
Α.Μ
—————————————————————————————-
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
—————————————————————————————-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓ/ΣΜΟΥ
& ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ Κ.Ε.Σ.Ο.
ΤΜΗΜΑ Δ´
Ταχ. Δ/νη: Π. Τσαλδάρη 15, ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Ταχ.Κωδ.: 176 76 
Πληροφορίες: Ουρ. Αυγουστίδου
Τηλ.: 210-9094370
Fax: 210-9248108
Καλλιθέα, 29/6/2015
Αριθ.Πρωτ. : 4734
Σχετ. αρ. πρωτ. : 4001
Κοινοποίηση :
1. Δήμος Καλλιθέας
Μαντζαγριωτάκη 76
176 76 Καλλιθέα
2. Δήμος Ν. Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 14
171 21 Ν. Σμύρνη
ΘΕΜΑ : Βλάβες φωτιστικών σε υπόγειες διαβάσεις οχημάτων οδών που διέρχονται κάτωθεν της Λ. Συγγρού
Σχετ : Οι από 14-5-2015 και 2-6-2015 ηλεκτρονικές επιστολές σας
Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών αιτημάτων σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω.
Οι οδοί Αγ. Πάντων, Χαροκόπου, Δαβάκη, Σπάρτης και Λεωφ. Αμφιθέας, οι οποίες διέρχονται κάτωθεν της Λ. Συγγρού με υπόγεια διάβαση είναι δημοτικές και δεν περιλαμβάνονται στο οδικό δίκτυο του Νομού Αττικής του οποίου έχει την αρμοδιότητα συντήρησης η Δ.Κ.Ε.Σ.Ο. (Απόφαση υπ’ αριθμ. Δ17α/06/52/ΦΝ 443 Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε (ΦΕΚ 398/Β΄/21-3-2007) για το Πρωτεύον Αστικό Οδικό Δίκτυο (Π.Α.Ο.Δ.), όπως συμπληρώθηκε με την Απόφαση υπ’ αριθμ. Δ17α/06/19/ΦΝ 443 (ΦΕΚ 299/Β΄/18-02-09) περί «Αρμοδιότητας συντήρησης παράπλευρου και δευτερεύοντος οδικού δικτύου της ελεύθερης λεωφόρου Ελευσίνας - Σταυρού - Α/Δ Σπάτων και της δυτικής περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού (Αττική οδός)»).
Η Υπηρεσία μας μπορεί να συνδράμει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και εφόσον μας ζητηθεί, τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων.
Οι υπόγειες διαβάσεις οχημάτων των οδών Λαγουμιτζή και της Καλλιρόης συντηρούνται από την Υπηρεσία μας και μετά από πρόσφατη αυτοψία μας διαπιστώσαμε ότι ο φωτισμός τους λειτουργεί ικανοποιητικά σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό.
ΕΣΩΤ.ΔΙΑΝΟΜΗ
1. Χ.Α.
2. Δ/ντής
3. Τμήμα Δ΄ 

Ο Διευθυντής 
Γιώργος Μαυρογιαννίδης
MSc Πολιτικός Μηχανικός
Ναυπηγός - Μηχανολόγος Mηχανικός
————————————————————————————— 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
—————————————————————————————
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. Σμύρνη 19/08/15
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ . : 24355
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
Ταχ. Δ/νση : Ελ.Βενιζέλου 14 
Ταχ.Κωδ. :17121 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Τηλέφωνο : 213 2025 807
FAX : 213 2025 808 

Προς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
E-mail : akostou@tee.gr ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
Πληροφορίες :ΑΛ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ &ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ.Κ.Ε.Σ.Ο

Δ/νση:Π.Τσαλδάρη 15
17676 Καλλιθέα

2)ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Ματζαγριωτάκη 76 , 17676
ΘΕΜΑ:ΒΛΑΒΕΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ 
(σχετ.δικό σας 4734/29.6.2015)
Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού εγγράφου σας,σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Δ17α/06/52/ΦΝ443/21-3-2007 (ΦΕΚ 398Β/21-3-07) και συγκεκριμένα:
1)με την παρ.Α1 η συντήρηση των οδών Ν.Αττικής ανήκει στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. Του ΥΠΕΧΩΔΕ και αρμόδια υπηρεσία ορίζεται η Διεύθυνση ΚατασκευώνΈργων Συντήρησης Οδοποιϊας(ΔΚΕΣΟ)
2)με την παρ.Β.1.α ορίζεται σαφέστατα τι περιλαμβάνεται στην έννοια “συντήρηση”των οδών:
“α) η αποκατάσταση φθορών και βλαβών του οδοστρώματος, της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού”
3) με την παρ.Β .1.γ ορίζεται ότι “γ) ο καθαρισμός των ανισόπεδων διαβάσεων και η συντήρηση των αντλιοστάσιων τους .” Η υπόγεια διάβαση είναι μέρος του ανισόπεδου κόμβου.
Τέλος σας αναφέρουμε ότι η Λεωφ.Συγγρού με τις υπόγειες διαβάσεις (ανισόπεδους κόμβους) ανήκει στην κατηγορία των οδών του Ν.Αττικής της παρ.Α.1 της εν λόγω υπουργικής απόφασης και επιβεβαιώνεται με το υπ'αρ.5770/21-3-2013 έγγραφο της ΔΚΥΕ /τμήμα Β όπου μας παρακαλεί να συνδράμουμε για την άρση του κινδύνου και της όχλησης μέχρι να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες οδοποιϊας.Όπως επίσης και η διαχείρηση και συντήρηση των υπόγειων διαβάσεων πεζών ανήκουν στη Ε.Τ.Α.Δ Α.Ε σύμφωνα με το δικό σας έγγραφο με αρ. πρωτ.4550/8-6-2015.Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να εξαιρεθεί ο ηλεκτροφωτισμός των υπόγειων διαβάσεων.
Άρα αρμόδιες υπηρεσίες για την συντήρηση είναι οι ΔΚΕΣΟ και ΔΚΥΕ και πάντως όχι οι δήμοι Ν.Σμύρνης και Καλλιθέας.
Με εντολή Δημάρχου

Ο ΠΡΟΪΣΤ.Δ/ΝΣΗΣ Τ.Υ 
ΑΛ.ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ 
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ





ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Μπορεί να μην έχουμε το ΑΕΠ του Μπαγκλαντές αλλά πολλές εικόνες της Αθηνάς σου το θυμίζουν . Ότι θέλεις βλέπεις στους δρόμους της Αθήνας .