Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

CNC εργαλειομηχανές 
Από τα ψιλά με αυτά που δεν ασχολείται κανένας που άμα έχεις αναλυτική σκέψη έχουν μεγαλύτερη ουσία από τους μεγάλους τίτλους των κατευθυνόμενων ΜΜΕ όποιος καταλαβαίνει.
CNC ένας βασικός πυλώνας αναπτύξεις μίας χώρας ιδιαίτερα στην βιομηχανία,η χώρας μας δεν έχει δώσει την απαραίτητη σημασία στο θέμα σοβαρή εκπαίδευση στον τομέα αυτό .Μια συζήτηση που είχα με τον υπεύθυνο της μοναδικής ιδιωτικής σχολής που υπάρχει στην Ελλάδα και δίνει μεγάλο αγώνα με την υποστήριξη μίας αμερικάνικης εταιρίας κατασκευής CNC.Το αποτέλεσμα της συζητήσεις είναι ότι ΤΕΙ υπάρχουν και ασχολούνται με αυτόν τον τομέα η εκπαίδευση είναι ελλιπής τις μηχανές που έχουν για εκπαίδευση δεν τις ακουμπάνε από όσα έχει ακούσει κλπ κλπ.Η αγορά πάσχει από σωστά εκπαιδευμένους χειριστές CNC .Και ότι είναι ένας πολύ καλός τομέας για να απορροφήσει νέους άνεργους.
Όταν αυτός ο λαός ακόμα και σε αυτή την δύσκολη πενταετία δεν έχει αποκτήσει κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση μην περιμένετε και πολλά στο μέλλον . Ένας λαός και ένα κράτος έχουν μάθει να απαιτούν συνέχεια ο ένας από τον άλλο,χωρίς να εκπληρώνουν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις που έχει ο ένας απέναντι στον άλλο.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ 







Τα συγκεκριμένα φωτιστικά ευρίσκονται βγαίνοντας από την υπόγεια σήραγγα της Συγγρου στην Αμφιθέας,εδώ και 2 χρονια είναι χαλασμένα 19 φωτιστικά και έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, παρά τις ενοχλήσεις μου σε δήμους ,ΥΠΕΧΩΔΕ, αστυνομία κανείς δεν ενδιαφέρετε να τα επισκευάσει. Βγαίνεις από την σήραγγα σκοτάδι εάν δεν υπήρχαν και μερικά κτίρια να φωτίζονται θρίλερ .Δεν το είχα πάρει και πολύ ζεστά μέχρι τώρα έλπιζα ότι κάποτε θα ενδιαφερθούν, τώρα όμως θα τους ταράξω στην νομιμότητα, έχουν την απαιτήσει οι πολίτες να είναι συνεπής φορολογούμενοι χωρίς αυτοί να κάνουν σωστά την δουλειά τους ,πρώτα θα αποδείξετε την ανταποδοτικότητα των φόρων μας και μετά θα έχετε απαιτήσεις,για αυτό πληρώνεστε για αυτό σας ψήφισαν.
ΕΓΚΛΗΜΑ
Ούτε ο πιο άσχετος εργολάβος της πιο υποανάπτυκτης χώρας του πλανήτη δεν θα άφηνε αυτό το έργο σε αυτή την κατάσταση, γωνιακή κολόνα με καλώδια βάρους 2-3 τόνους να στηρίζετε με ξύλα σε σαθρό έδαφος εδώ και κάτι μέρες.Για την περιφράξει του έργου το λιγότερο.Ευρισκεται τώρα στην Αγ. Φωτεινή στην Ν. Σμύρνη που περνάν από εκεί εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά .Ποιος θα μου πει τι θα γίνει σε περίπτωση βροχής που θα μαλακώσει το έδαφος και με έναν δυνατό άνεμο, ταινία θρίλερ μου θυμίζει.


Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΣΕΒΑΣΜΟΣ


Εκεί που υπάρχει αλληλοσεβασμός , ασφάλεια και συνείδηση Βαρκελώνη και εδώ η αδιαφορία βασιλεύει Πλ. Κλαυθμωνος κτίριο πολεμικού ναυτικού.Θα μου πει κάποιος λεπτομέρεια θα του πω έχεις ότι σου αξίζει η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά, είναι υπεύθυνοι για το παραμικρό ατύχημα. Καποιος άλλος θα μου πει εδώ υπάρχουν πολύ πιο τραγικά εδώ το βουλώνω.

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ

ΚΑΠΝΙΣΜΑ μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας 



Δρ. Γιώργος Μπεχράκης: Η αξιοπιστία της Ελλάδας διακυβεύεται και χρειάζονται σηµαντικές αλλαγές

Έκανε δωρεά 1,8 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο του Ηarvard µε σκοπό το διακεκριµένο ίδρυµα να αρχίσει έρευνες στον ελληνικό πληθυσμό για το κάπνισµα. Σε µια χρονιά µάλιστα που δεν δίδονται φοροαπαλλαγές για τις δωρεές στις ΗΠΑ.

Και οι δύο γονείς του είναι Έλληνες µε καταγωγή από τη Μάνη.

Τα τελευταία 40 χρόνια έχει κάνει καριέρα στον τοµέα της υγείας, ιδρύοντας φαρµακευτικές εταιρείες. Ως επιχειρηµατίας δεν έχει επενδύσει ποτέ στην Ελλάδα λόγω της γραφειοκρατίας. Ως άνθρωπος, αγαπά την πατρίδα και νοιάζεται για τους πολίτες της.

Ο Δρ. Γιώργος Μπεχράκης, απαντάει σε είκοσι ερωτήσεις της εφημερίδας «Τα Νέα»:

1 Πώς αποφασίσατε να δωρίσετε τόσα χρήµατα στο Ηarvard;

Επέλεξα το Ηarvard ως την καλύτερη σχολή δηµόσιας υγείας στον κόσµο, για να συνεργαστεί µε την ελληνική κυβέρνηση και τον ξάδελφό µου, τον πνευµονολόγο Παναγιώτη Μπεχράκη, µέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη του καπνίσµατος. Δεν νοµίζω πως υπάρχει καλύτερος συνδυασµός… 2 Τι ακριβώς αφορά αυτή η έρευνα;

Το αποτέλεσµά της αναµένεται να δώσει τα καλύτερα δυνατά µέτρα κατά του καπνίσµατος στην Ελλάδα, µία χώρα όπου ο κόσµος αρχίζει το τσιγάρο σε ηλικία 11 ετών.

3 Θα αναθέσετε σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήµιο τη µελέτη;

Εχω πολύ καλή συνεργασία µε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Εχω χορηγήσει υποτροφίες σε φοιτητές και ειδικούς για το Πανεπιστήµιο του Johns Ηopkins και έχω προωθήσει συνέργειες σε ερευνητικά προγράµµατα στο Βrigham and Women’s Ηospital της Βοστώνης.

4 Γιατί για τον συγκεκριµένο σκοπό;

Διότι ο καρκίνος του πνεύµονος στην Ελλάδα έχει αυξηθεί δραµατικά από το 1960, τη στιγµή που σε άλλες ανεπτυγµένες χώρες το ποσοστό µειώνεται.

5 Τι περιµένετε από τα αποτελέσµατα;

Να ανακαλύψουµε τρόπο ώστε να µην αρχίζουν το κάπνισµα οι νέοι. Με την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της, θα βρούµε και τον τρόπο που θα πρέπει να εκπαιδεύσουµε νέους και παιδιά.

6 Πότε;

Αυτό εξαρτάται και από την αρωγή της ελληνικής κυβέρνησης και τον τρόπο που θα προωθήσει και θα εφαρµόσει το εθνικό πρόγραµµα διακοπής καπνίσµατος.

7 Τι έχουν καταδείξει παρόµοιες έρευνες στο παρελθόν;

Οι νέοι είναι ευαίσθητοι στον καπνό, ειδικά κατά τις πρώτες φορές που τον δοκιµάζουν, γι’ αυτό δεν µπορεί να γίνει «απότοµη» διακοπή. Παρόµοιες έρευνες έχουν δείξει σηµαντικά σταθερή ετήσια µείωση των καπνιστών.

8 Πώς σχολιάζετε τα νέα µέτρα για το κάπνισµα;

Εξαιρετικός συνδυασµός µέτρων! Καθολική διακοπή στους χώρους όπου µετατρέπονται κάποιοι σε παθητικούς καπνιστές, περιορισµός της διαφήµισης προϊόντων καπνού και τιµή που να είναι απαγορευτική για συστηµατική χρήση από τους νέους.

9 Γιατί αποτυγχάνουµε;

Η διαφήµιση και οι προωθητικές ενέργειες περνούν στη συνείδηση των νέων δίχως να το καταλαβαίνουν. Τώρα όµως υπάρχει αυστηρότερο νοµικό πλαίσιο, όπως σε όλες τις χώρες που το µέτρο είχε επιτυχία. 10 Εχετε καπνίσει ποτέ;

Ναι, αλλά όταν συνειδητοποίησα τους κινδύνους που κρύβει το τσιγάρο, έκανα προσπάθεια και το έκοψα.

11 Τι θα λέγατε σε κάποιον για να διακόψει το κάπνισµα;

Οτι στην Ελλάδα αφήνουν την τελευταία τους πνοή κάθε χρόνο 14.000 άτοµα, οι 6.000 από αυτούς δεν έχουν καταφέρει να γεράσουν.

12 Τι είδους επιχειρήσεις έχετε;

Εχω ιδρύσει και είµαι ιδιοκτήτης ενός αριθµού φαρµακευτικών εταιρειών.

13 Τι είδους φάρµακα;

Για νόσους του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήµατος, όπως είναι οι αλλεργίες, το άσθµα, ο καρκίνος του πνεύµονος, το εµφύσηµα και η χρόνια αποφρακτική πνευµονοπάθεια.

14 Κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά;

Οχι. Το 1998 πούλησα και την τελευταία ευρωπαϊκή εταιρεία που είχα, τη Μuro Ρharmaceutical, σε γερµανούς επιχειρηµατίες.

15 Γιατί οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ συνδέονται µε τα πανεπιστήµια και στην Ελλάδα όχι;

Διότι στην Ελλάδα τα πανεπιστήµια είναι κρατικά, ενώ στις ΗΠΑ έχουµε δηµόσια και ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήµια, τα οποία ελέγχονται από την πολιτεία και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση.

16 Τι θα συµβουλεύατε έναν νέο επιχειρηµατία;

Το πρώτο βασικό είναι να έχει άριστη γνώση του αντικειµένου µε το οποίο ασχολείται.

Το δεύτερο είναι να µη διστάζει να προσλάβει ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από αυτόν. Επίσης, θα πρέπει να µη φοβάται να αναλάβει ευθύνες και να υποστηρίξει τις αποφάσεις του.

17 Θα είχατε την ίδια επιτυχία εάν µένατε στην Ελλάδα;

Οχι. Οι επενδυτικές ευκαιρίες στις ΗΠΑ είναι ανυπέρβλητες. Το χρήµα είναι άµεσα διαθέσιµο από τράπεζες και ιδιώτες επενδυτές.

18 Έχετε επενδύσεις στην Ελλάδα;

Οχι. Διότι υπάρχουν πολύ περιοριστικοί κανονισµοί και µεγάλη γραφειοκρατία.

19 Με ποιες προϋποθέσεις θα µετακοµίζατε;

Θα µου ήταν δύσκολο να ζήσω στην Ελλάδα, διότι όλη µου η οικογένεια ζει στις ΗΠΑ. Εν τούτοις, επισκέπτοµαι συχνά την Ελλάδα και τα νησιά.

20 Πώς αξιολογείτε τα νέα οικονοµικά µέτρα;

Η αξιοπιστία της Ελλάδας διακυβεύεται και χρειάζονται σηµαντικές αλλαγές. Οι πολίτες θα πρέπει να δεχθούν ότι υπάρχουν προβλήµατα. Η εφαρµογή του νέου φορολογικού νοµοσχεδίου ίσως λύσει κάποια προβλήµατα, αλλά θα πρέπει να αλλάξει και ο φοροεισπρακτικός µηχανισµός, προκειµένου η χώρα να γίνει βιώσιµη και να αναπτυχθεί.



Κατηγορούνται για δωροληψία,υπεξαίρεση και απόπειρα εκβίασης

Εάν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουμε ένα διαχωρισμό ενός μικρού ποσοστού της κοινωνίας μας οι υπόλοιποι χρειάζονται ένα πολύ γερό σοκ για να συνέλθουν (μάλλον δεν φτάνει αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα ) αυτή η κακή ευμάρεια των τελευταίων δυο δεκαετιών δημιούργησε ΤΕΡΑΤΑ.

Στη σύλληψη δύο μαιευτήρων - γυναικολόγων για «φακελάκι» προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς όπως προέκυψε απαιτούσαν εκβιαστικά από ασθενή χρηματικό ποσό για γυναικολογική επέμβαση. 

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα για παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Σύμφωνα με την αστυνομία σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 64χρονου ιατρού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου Δημόσιου Νοσοκομείου στην Αθήνα και 45χρονης ιατρού, της ίδιας ειδικότητας, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν επιπλέον δυο αλλοδαποί υπήκοοι για το αδίκημα της από κοινού, αλλοίωσης ή απόκρυψης αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία γυναίκας, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος συλληφθείς ιατρός, αρχικά, τον περασμένο Σεπτέμβριο της απαίτησε, εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση, στο συγκεκριμένο Δημόσιο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις.

Ο ιατρός το επόμενο διάστημα, μετά την αρχική εξέταση της ασθενούς στο νοσοκομείο, την εξέτασε και σε ιατρείο, που όπως προέκυψε διατηρούσε παράνομα, σε περιοχή της Αθήνας, εμμένοντας στην παράνομη απαίτηση του, παρά το γεγονός ότι η παθούσα του δήλωσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.

Στη συνέχεια και μετά από συνεννόηση με τη 45χρονη ιατρό, η οποία λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, η παράνομη χρηματική απαίτηση του ιατρού μειώθηκε στο ποσό των 700 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, παραμονή Χριστουγέννων σε περιοχή της Αθήνας, η καταγγέλλουσα συναντήθηκε με την 45χρονη ιατρό, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των επτακοσίων 700 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε, κατά την έρευνα που επακολούθησε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 64χρονος ιατρός.

Επιπλέον, σε έρευνα που επακολούθησε στο παράνομο ιατρείο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο χώρο δύο υπηκόων Ρουμανίας, ένας 40χρονος και μία 45χρονη, στους οποίους ο 64χρονος ιατρός είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν από το χώρο καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.

Στο παράνομο ιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ιατρικά μηχανήματα (υπερηχογράφος, συσκευή αποστείρωσης κ.α.), ιατρικά εργαλεία, φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήθος καρτελών ασθενών του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν ο συλληφθείς, τις οποίες κατείχε παράνομα, καθώς ανήκουν στο αρχείο του Νοσοκομείου

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για να διακριβωθεί το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους.

Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (25-12-2014), στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Πρώτα αναπλάσεις κατεστραμμένων εγκεφάλων και μετά οι δημόσιοι χώροι .

Όταν ένας λαός έχει τρομερό έλλειμα παιδείας,δεν ξέρει να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος ,το ηθικό από το ανήθικο και το ωραίο από το άσχημο τότε οι παροχές είτε υλικές είτε κοινωνικές πρέπει να είναι πολύ στοχευμένες και με το σταγονόμετρο .Η καινούργια πλατεία στη Ν.ΣΜΥΡΝΗ,και το έργο στο Γκάζι που το παλεύουν κάτι χρόνια υπόγεια στάθμευση αυτοκινήτων και πάρκου,


 τώρα που το τελείωσαν άρχισαν οι βανδαλισμοί.

Έχει δικαίωμα να μιλάει αυτός ο λαός για αξιοπρέπεια?

ΚΥΡΙΑΚΗ βράδυ 8.45 βόλτα στο κέντρο της Γλυφάδας, έχω μια μανία με τις στατιστικές και μια εμμονή με τους κάφρους συμπατριώτες μου.
Σε δυο κεντρικούς δρόμους διάρκειας 20 λεπτά περπατώντας αργά συνάντησα τα ακόλουθα, 14 ΡΑΜΠΕΣ  αναπηρικών αμαξιδιων και 12 διαβάσεις πεζών που χρησιμεύουν και για αμαξιδια φραγμένες, 68 αυτοκίνητα να έχουν πατήσει την κίτρινη αναγλυφή λωρίδα των τυφλών .Ενας εργολάβος της ΔΕΗ έχει αφήσει χαντάκι μήκους περίπου 50 μέτρων χωρίς την παρά μικρή σήμανση.Ο δήμος έχει τοποθετήσει καμιά δεκαριά κάδους ακριβώς επάνω σε διάδρομο τυφλών όλα αυτά είναι τα χοντρά μην επεκταθούμε και αλλού τα μισά φωτιστικά δεν ανάβουν κλπ.. Γυρνώντας Ν.ΣΜΥΡΝΗ κατά της 10 μόνο στην Ομήρου πηγαίνοντας για το σπίτι 3 ΡΑΜΠΕΣ αναπήρων κλειστές.Εχω πάψει να βγαίνω από τα ρούχα μου μην πάθουμε και κανένα εγκεφαλικό.
Οι παρατηρήσεις όσο ευγενικές και αν είναι κινδυνεύεις να φας ξύλο στην καλύτερη περίπτωση να σε βρίσουν αυτοί είμαστε, για αυτό υπάρχουν τα κινητά  συνολικά 10 κλίσεις στο 100 σε 2 ώρες , (σε ελέγχω που έχω κάνει εν μέρει ανταποκρίνονται 3 στα 10 περιστατικά .)











Η παχυσαρκία κοστίζει 2 τρις. ΔΟΛ. στην παγκόσμια οικονομία.

Στις θεωρίες θα μείνετε Έλληνες οικονομολόγοι.
(Το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι από τα υψηλοτέρα στην Ευρώπη. Αυτό κατέδειξε έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τίτλο “WHO European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI)”, της οποίας τα επίσημα στοιχεία παρουσιάστηκαν χθες από την Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας.)

(Σοκάρουν τα στοιχεία για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου, δόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία από έρευνες που αφορούν τους υπέρβαρους ανήλικους.

Τα αποτελέσματα ευρωπαϊκής έρευνας που διεξήχθη πριν λίγους μήνες βάζει την Ελλάδα στην πρώτη θέση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας, καθώς ένα στα δύο Ελληνόπουλα (μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 10-12 ετών) αντιμετωπίζει πρόβλημα βάρους . Περίπου το 20% των Ελλήνων αυτής της ηλικίας έχει πρόβλημα παχυσαρκίας, ενώ ένα 30% επιπλέον είναι υπέρβαρο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πώς όσο αυξάνεται η οικονομική και κοινωνική κρίση στην χώρα μας, τόσο αυξάνονται αντί να μειώνονται τα ποσοστά των υπέρβαρων ανήλικων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο τρόπος να μειωθεί το πρόβλημα είναι το σπιτικό φαγητό και η διακοπή κακών συνηθειών.

Τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται τους γονείς τους, για αυτό πρέπει να αποφεύγουν οι γονείς να καταναλώνουν junk food μπροστά στην τηλεόραση.)





Η παχυσαρκία εξελίσσεται σε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα για την ανθρωπότητα. Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Σε μια έκθεση 150 σελίδων, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, οι σύμβουλοι της εταιρείας McKinsey αναφέρουν ότι το συνολικό ετήσιο κόστος της παχυσαρκίας ανέρχεται στα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με 2,8% εκατό της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής ετησίως.
Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στην απώλεια της οικονομικής παραγωγικότητας, στο κόστος για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και στο κόστος των επενδύσεων που απαιτούνται για να μετριαστούν οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας. Για να υπάρχει μια σύγκριση, αναφέρεται ότι το ετήσιο κόστος για την παγκόσμια οικονομία από τις ένοπλες συγκρούσεις, τον πόλεμο και την τρομοκρατία είναι 2,1 τρισ. δολάρια.
Όπως αναφέρει η έρευνα, εάν οι τρέχουσες τάσεις δεν αναχαιτιστούν, το ήμισυ του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού θα είναι υπέρβαρα στα επόμενα 15 χρόνια. Ο Richard Dobbs, επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης, δήλωσε: «Η παχυσαρκία είναι πλέον ένα κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα, που απαιτεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβασης, καθώς κάθε μεμονωμένη παρέμβαση είναι πιθανό να έχει μικρή μόνο επίδραση από μόνη της.» Το πρόβλημα της παχυσαρκίας έχει πλέον εξαπλωθεί από τις προηγμένες οικονομίες στις λιγότερο πλούσιες χώρες κατά την τελευταία δεκαετία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την παχυσαρκία ως επιδημία που συνδέεται με μια πληθώρα από μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου ΙΙ, ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.
Οι συστάσεις της McKinsey περιλαμβάνουν μικρότερες μερίδες φαγητών στα fast foods, μείωση λήψης μεταποιημένων τροφών, επενδύσεις στην εκπαίδευση των γονέων, εισαγωγή υγιεινών γευμάτων στο σχολείο και στον χώρο εργασίας, καθώς και περισσότερη άσκηση στο σχολείο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ (για ποια αξιοπρέπεια?)


Εάν είσαι τυφλός και τολμήσεις να περπατήσεις επάνω στον ανάγλυφο διάδρομο με το μπαστουνάκι σου στην ΚΗΦΙΣΙΑ εκτός από του ασυνείδητους οδηγούς που έχεις να αντιμετωπίσεις έχεις και την αδιάφορη πολιτεία, η θα τρακάρεις με κοντέινερ απορριμμάτων , η με κάδο ανακυκλώσεις, η με ψυγείο περιπτερού η ακόμα και με το ίδιο το περίπτερο(super market), άσε που θα ζαλιστείς από τα πολλά ζικ ζακ. Ξοδευτήκαν εκατομμύρια ευρώ για πεζοδρομήσεις χωρίς κανένα σχεδιασμό.Ο συγκεκριμένος δήμος θεωρείτε υπόδειγμα φανταστείτε τι γίνεται αλλού .



Όταν η μετριοπάθεια είναι λάθος η αδιαφορία είναι έγκλημα .

ΕΛΛΑΔΑ ένα πολύ ωραίο σκηνικό με τους πιο χειρότερους και ατάλαντους ηθοποιούς.
Λίγο πιο έξω από Αράχοβα στο κεντρικό δρόμο πηγαίνοντας για το χιονοδρομικό κέντρο.


ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ

Εάν έδειχνες αυτή την φωτογραφία σε ένα ξένο που δεν έχει έρθει στην Ελλάδα και τον ρωτούσες σε πια χώρα μπορεί να συμβαίνουν αυτά σίγουρα δεν θα σου έλεγε κάποια ευρωπαϊκή .
Είναι στη Γλυφάδα εδώ και κάτι μέρες μια περιοχή με υψηλό βιοτικό επίπεδο 󾰛με υψηλές τιμές ακινήτων. Πιο κεντρικό σημείο δεν υπάρχει κανένας από τον δήμο δεν το είδε;Περαστικος ακούμπησε φανάρι κυκλοφοριας και έπαθε ηλεκτροπληξία ΜΜΕ. Πλήρωνε ηλίθιε φόρους να συντηρείς αργόσχολους να σε στέλνουν και στα θυμαράκια.


ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ.


Παρατηρώ στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα να τοποθετούνται υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων και παρατηρώ ακόμη ότι το σύστημα είναι εισαγωγής παντού τοποθετείτε το ίδιο μιας συγκεκριμένης εταιρίας sotkon Πορτογαλική εταιρία .Ελεος το σύστημα είναι απλό δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνογνωσία πολύ εύκολα μπορεί να κατασκευαστεί στην χώρα μας από εταιρίες που είδη έχουν κατασκευάσει παρόμοια σύστηματα.Για αυτό η ανεργία δεν πρόκειται να υποχωρήσει και η ανάπτυξη θα χωλαίνει εάν συνεχίσουμε με το ίδιο μοντέλο που τόσα χρόνια είχαμε με εισαγωγές και των πιο απλών κατασκευών.

Αχαρακτήριστοι

Ολική κατάληψη πεζοδρόμιου το έδεσε κιόλας ο γάιδαρος το κάρο (δεν έχω τίποτα με τα ζωάκια ).Απαντηση αστυνομίας δεν έχει πινακίδες τι να κάνουμε? ρε καραμιτρο διπλά μένει εκεί που το πάρκαρε κόψε την αλυσίδα  και παρτό με γερανό τι λέω τώρα εγώ όνειρα φθινοπωρινής νυκτός.Ο δρόμος πολυσύχναστους απέναντι στο άλλο πεζοδρόμιο κατάληψη,πεζοί, γυναίκες με καρότσια,αναπηρικά όλοι στο δρόμο.


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ



Όταν αυτός ο λαός ακόμα και σε αυτή την δύσκολη πενταετία δεν έχει αποκτήσει κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση μην περιμένετε και πολλά στο μέλλον . Ένας λαός και ένα κράτος έχουν μάθει να απαιτούν συνέχεια ο ένας από τον άλλο,χωρίς να εκπληρώνουν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις που έχει ο ένας απέναντι στον άλλο.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σε δυο λαϊκές Τετάρτη στην Ν.Σμυρνη και Πέμπτη Φάληρο βιολογική δεν είδα ούτε μια απόδειξη ούτε μια και όσοι είχαν ταμειακές τις είχαν σκεπασμένες.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015 ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 
Ούτε στην πιο απομονωμένη επαρχία της πρώην σοβιετικής ενώσεις δεν θα γινότανε τέτοια έκθεση πιο μιζέρια πεθαίνεις, αυτή η χώρα δεν βάζει μυαλό στον πιο βασικό μοχλό για την ανάκαμψη της οικονομίας που είναι η αγροτική παράγωγη συμπεριφέρεται παντελώς αδιάφορα.Απο τον τίτλο αρχίζεις και καταλαβαίνεις, μόλις πας και στην έκθεση πλήρεις απογοήτευση από τα κακόγουστα περίπτερα από το μέγεθος της εκθέσεις από τον χώρο μέχρι και ντελάληδες είχε μέσα που σε παροτρύναν να αγοράσεις , μέχρι και κατσαρόλες , καθαριστικά τσαμιών κλπ. πουλούσαν .Απο το πάρκινγκ με πληρωμή μέχρι και τα προϊόντα μέσα όλα μαύρα ανύπαρκτες ταμειακές.Ελλαδιτσα μου εάν συνεχίζεις έτσι ούτε ο Ομπαμα σε σώζει ούτε ο ίδιος ο Θεός και εάν την γλιτώσεις τώρα αργά η γρήγορα θα έρθεις σε χειρότερη μοίρα εάν συνεχίσεις με τον τρόπο αυτό.